in

İş Yerlerinize Götürebileceğiniz 5 Atıştırmalık Önerisi

5 Atıştırmalık Önerisi
5 Atıştırmalık Önerisi

İş yerlerinde yemek yemek oldukça önemlidir ancak doğru lezzeti her gün dışarıda bulmak zor olabilir. İş yerlerinde sağlıklı ve hafif atıştırmalık önerisi için:

1.      Ton Balıklı Burrito Tarifi

Atıştırmalık Önerisi 1
Atıştırmalık Önerisi1

Ton balıklı burrito tarifi hem sağlıklı hem de pratik olması sebebiyle şipşak bir tarif olarak kabul edilir. Bu tarifi hazırlamak için lavaş, salatalık, ton balığı, Amerikan salatası ve nohutlu pilav yeterlidir. 1 adet lavaşı açın ve diğer tüm malzemeleri zevkinize göre bir sıraya dizin. Ancak öncelikle salatalığı dilimlemeniz gerekir. Salatalık da lavaş üzerine dizilir. Sonrasında ton balığı nohutlu pilav ve Amerikan salatası konulur. Ardından lavaş sarılır ve istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

2.      Kinoalı Kısır Tarifi

Kinoalı kısır tarifi ile çok daha az kalori alarak tok kalabilirsiniz. Özellikle gluten intoleransınız varsa bu durumda çok daha etkili ve faydalı bir yiyecek olacaktır. Kinoalı kısır için beyaz kinoa ve kırmızı kinoa ürünlerini bir arada kullanabilirsiniz. Beraberinde su, tuz, limon suyu, biber salçası, zeytinyağı, domates, taze soğan, taze nane, sumak, nar ekşisi, pul biber ve maydanoz yer almaktadır. Kinoalar ılık suda bekler ve sonra süzdürülür. Tencerede su ve kinoa haşlanır ve ılınır. Ardından tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.

3.      Tavuklu Salata Tarifi

Protein ağırlıklı beslenmek isterken kilo almayı da önlemeyi planlayanlar bu menüye yönelebilir. Tavuk ızgara yöntemi ile yapılabilir. Tavuğu tavada bir süre gezdirin ve sonrasında bir kenara alın. Ardından salata için marul, domates, limon suyu, zeytinyağı, nane, maydanoz, nar ekşisi, istenen herhangi bir sos, tuz gibi birçok malzemeyi kullanabilirsiniz. Tavuğu da sonrasında üzerine koymanız yeterli olur. Bu lezzet içerisine haşlanmış mısır gibi pek çok farklı seçenek eklemek de mümkündür.

4.      Chia Tohumlu Puding Tarifi

Chia tohumlu puding için sadece iki malzeme yeterlidir. Chia tohumu ve süt ile bu lezzeti yapabilirsiniz. İki ürün de bir kapta karıştırılır. Sonrasında karışım koyulaşır. Ancak bu esnada karışımı tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz. Beraberinde vanilya, esmer şeker, Hindistan cevizi, adem ve fındık gibi ürünleri de seçebilirsiniz. Beraberinde meyveler de bu lezzet içerisinde sevilir.

5.      Havuçlu Meyve Topları Tarifi

Havuçlu meyve toplarında havuz rendelenir. Ardından suyu sıkılır ve Hindistan cevizi ile harmanlanır. İsterseniz hurma ya da nohut parçaları ile birleştirebilirsiniz. Oldukça pratik bir lezzettir. Daha birçok atıştırmalık önerisi için web sitemizi inceleyin!