in

Melih Selçuk Hangi Dizilerde Oynadı?

melik selçuk
melik selçuk

Gençlik ve komedi deyince akıllara gelen ilk dizilerden biri Pis Yedili oluyor. Zamanında ekranlara damga vuran bu dizi 2011-2014 yılları arasında yayınlanmıştı. Bu içeriğimizde Pis Yedili dizisinde ‘Rüzgar’ karakteri ile tanınan Melih Selçuk’tan bahsedeceğiz. Selçuk Pis Yedili dışında ‘Adını Feriha Koydum’ dizisindeki ‘Mehmet’ karakterleriyle de biliniyor. Peki Melih Selçuk kimdir? Hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar…

Melih Selçuk Kimdir?

Melih Selçuk aslen Mardinlidir ve 7 Şubat 1984 yılında doğmuş. Genç oyuncunun annesi ev hanımı, babası çiftçidir. 10 çocuklu bir ailede 4 odalı bir evde büyümüş. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Selçuk, üniversite yıllarında gördüğü bir ilana başvurması ile oyunculuk kariyerine başlamış. Semih Kaplanoğlu’nun “Süt” isimli filmi ile sinema dünyasına adım atan Selçuk, 16.Adana Altın Koza Film Şenliğinde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülünü almış. Melih Selçuk ayrıca; “Kasaba”, “Adını Feriha Koydum”, “Pis Yedili”, “O’nun Hikayesi”, “Adana İşi”, “Cenaze İşleri” gibi birçok dizi ve filmde yer almış.

Semih Kaplanoğlu’nun 2008 yapımı ‘Süt’ filmine başrol oyuncusu olarak seçilmiş. Böylece bu film ile ilk kamera önü oyunculuğu deneyimini yaşamış. İlk dizi deneyimini ise 2009 yılında ‘Kasaba’ dizisinde canlandırdığı ‘Hüseyin’ karakteriyle deneyimlemiş. Kısaca oyuncunun kariyer ve geçmişi bu şekilde diyebiliriz. Gelin şimdi oynadığı dizilere göz atalım.

Melih Selçuk’un oynadığı diziler

Melih Selçuk dizilerden daha çok filmlerde oynamış. Fakat oynadığı dizilerin bazıları uzun soluklu olmuş ve zamanında ekranlara damga vurmuş. Genç oyuncu son zamanlarda Tayvan’da uluslararası bir film çekimini bitirmiş. Ekim 2023’te ise ‘Oyun Bitti’ filminin galasına katılmış yani film son oynadığı Türk filmi olmuş. Filmlerinin yanı sıra bilindiği üzere O Kız dizisinde rol almış. İşte oyuncunun yer aldığı TV dizileri şöyle:

  • 2022 – O Kız / Salih
  • 2019 – Sevgili Geçmiş / Refik
  • 2017 – Yıldızlar Şahidim / Kürşat
  • 2012 – Pis Yedili / Rüzgar
  • 2011 / 2012 – Adını Feriha Koydum / Emir’in Yolu / Mehmet Yılmaz
  • 2009 – Kasaba / Hüseyin

Daha fazla bu tarz içerik için tıklayın.