in ,

Evlenecek Çiftlere Evlilik Kredisi Başvuru Detayları Belli Oldu!

evlilik kredisi
evlilik kredisi

Evlenecek çiftlere evlilik kredisi başvuru detayları belli oldu! Gelin, birlikte haberimizin devamında inceleyelim…

Aile ve Gençlik Fonu Yönetmeliği, 11 Şubat 2024 Pazar günü resmi gazetede yürürlüğe girdi. Resmi gazetede yürürlüğe giren fonun amacı, aile müessesesinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi olduğu belirtildi. Bir diğer amacının ise gençlerin girişimlerine destek sağlanması olduğu ifade edildi. Resmi gazetede yayımlanan uygulamaya ilişkin yönetmelikte fon kaynağının, Türkiye’nin yer altı kaynaklarından elde edileceği belirtildi. Fon’un yönetim kurulu tarafından yönetileceği ifade edildi. Yönetim kurulu;

  1. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Başkanlığı
  2. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı
  3. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı
  4. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı
  5. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı

Olmak üzere beş kişiden oluştuğu belirtildi.

Aile ve Gençlik Fonu Yönetmeliğinin Şartları Neler?

evlilik kredisi
evlilik kredisi

Aile ve gençlik fonu yönetmeliğinin, resmi gazetede yayımlanmasıyla gençlik fonunun şartları da belli oldu. Dolayısıyla verilen bilgilerde, yaş şartı olduğu gözlemlendi. Fondan yararlanmak için 27 yaş sınırı olduğu belirtildi. Bir diğer şart ise eğitim şartı olduğu ifade edildi. Fondan yararlanmak isteyen evlilik yolundaki gençler, evlilik öncesi ve sonrası eğitimlerine katılmak zorunda. Bu doğrultuda da anlaşmanın eğitimlere katılma şartı ile sağlanacağı ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürütmüş olduğu, evlilik öncesi ile evlilik sonrası eğitimlere katılma şartı üzerinde titizlikle durulduğu gözlemlendi.

İki Yıl Geri Ödemesiz Faizsiz Evlilik Kredisi İçin Başvuru Tarihi Belli Oldu

Gençlerin beklediği yardım olan iki yıl geri ödemesiz faizsiz evlilik kredisi için başvuru tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan fona başvurular, 15 Şubatta başlayacak. Faizsiz kredi desteği için öncelik deprem bölgesindeki gençlere verilecek. Fakat 15 Şubatta şartları sağlayan her genç başvuruda bulunabilir. Bakanlıkların çalışmaları doğrultusunda öncelik, deprem bölgesindeki gençlere sağlanması ve kullandırılması olacak. Devamında ise 15 Şubat tarihi itibariyle başvuran ve şartları sağlayan gençlere sıra gelecek.

Sizlerde güncel haberlerden haberdar olmak için AMA Haberi takip edebilirsiniz.