Argan Yağı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Argan Yağı
Argan Yağı

Güzellik meraklıları sağlıklı, nemli ve ışıltılı saçların olmazsa olmazı olarak argan yağını tercih ederler. Fas’a özgü argan ağacının çekirdeklerinden elde edilmiş bir yağdır. Saçın ihtiyaç duyduğu antioksidanlar, E vitamini ve temel yağ asitleri gibi besleyici içeriklerle zenginleştirilmiştir. Böylece saçlara sadece temel bakımı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ekstra avantajlar sunar.

Argan Yağını Neden Kullanırız ?

Vitamin açısından zengin bileşenlere sahip olan argan yağları, kozmetik sektöründe tercih edilen ürünlerdir. %100 doğal içeriği, yağ asitleri ile cildin ve saçların beslenmesinde etkili bir rol oynar. Argan yağının birçok alanda yaygın olarak kullanılması, saç ve cilt üzerinde bir dizi fayda sağlar. 

Saf arganın işlevlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saçları canlandırarak parlak bir görünüm kazandırır.
  • Saç diplerini besleyerek sağlıklı ve gür bir şekilde uzamalarını destekler.
  • Ciltte oluşan çatlaklara karşı etkili bir çözümdür.
  • Güneş lekelerini azaltmak için çok etkilidir.
  • E vitamini sayesinde cildin hücre yenileme sürecini destekler, yaşlanmayı önler.
  • Derinin çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
  • Yüksek emilim özelliği özelliği sayesinde cilt bakımında krem olarak da kullanımda etkilidir. Cildi nemlendirir ve kurumaya karşı korur.
  • Cildin beslenmesine katkıda bulunarak canlılığını korur.
  • Anti-Aging özelliği ile kırışıklıkları azaltmada etkili bir rol oynar.
  • Düzenli kullanımda akne ve sivilcelere karşı da etkili olur.

Argan Yağı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Argan yağını cildimizi nemlendirmek için doğrudan uygulanabiliriz. Organik argan içeren bu ürünleri cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Cilt bakımınızın temizlik aşamasından sonra arganın yağı kullanmak cildinizin nemli kalmasına en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Ancak argan kullanmadan önce cildinizin bu yağa nasıl tepki vereceğini de göz önünde bulundurmak gerekir . Çünkü bazı ciltler, argan yağıyla karşılaştıklarında döküntü veya tahriş gibi sorunlar yaşamanıza sebep olur. Ayrıca argan yağını yemeklerde kullanacaksanız doğal ve saf bir ürün tercih etmelisiniz. Arganın yağı, yüksek ısıya dayanıklı olmadığı için çoğunlukla çiğ olarak tüketilmelidir. Alerji hassasiyetiniz varsa doktorunuza danışarak kullanım miktarına dikkat etmeli ve herhangi bir yan etki durumunda profesyonel yardım almalısınız. Bunun gibi birçok içeriğe ulaşmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.