in

Brokoli Tost Nasıl Yapılır?

brokoli tost
brokoli tost

Brokoli tost son zamanlarda popüler olarak adından söz ettiren aperatif tarifler arasında yer alıyor. Özellikle çocuklara ve brokoli sevmeyenlere hitap eden bu tarif ile brokolinin lezzetini deneyimlemek mümkün. Bu tost çeşidini yerken brokoli yediğinizden haberiniz bile olmayacak. Bu lezzet özellikle sabah kahvaltıları ve öğle yemeklerinde servis edilebilecek bir seçenektir. Tost lezzetini katlamak isteyenler ve yenilik sevenler için de brokoli seçeneği uygun olacaktır. Brokoli tost tarifinin aşamaları ise şunlardır:

Brokoli Tost Yapım Aşamaları

Brokoli tost yapım aşamaları ile en doğru ve güzel tostu elde etmek mümkündür. Bir brokoli tost yapılırken ilk aşama malzemeleri toparlamaktır. Malzemeler ise şunlardır:

  • Yumurta 1 adet
  • Brokoli 1 küçük kase (ortalama 120 gram)
  • Un 2 yemek kaşığı
  • Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
  • Ufalanmış 1 avuç peynir (opsiyonel)
  • Sarımsak tozu (opsiyonel)

Ancak elbette bazı malzemeleri kullanırken seçici olmak gerekir. Bunların başında elbette yumurta geliyor. Tarifte yumurta yer aldığı için brokolili tost seçeneği ancak 1 yaş ve üzerinde kullanıma uygun olur. Hazırlama aşamasında da yumurta küçük bir kapta çırpılır ve dağıtılır. Sonrasında brokoliler ufalanıp rondoya konulur ve burada tamamen çektirilir. Brokoli parçaları zeytinyağı, un ve yumurta ile birlikte tek bir kapta karıştırılır. Sonrasında tost makinesi ısıtılır ve üstüne bir pişirme kağıdı serilir. Karışım da bu kağıdın üzerine konulur ve düz hale getirilir. Arından üstüne de aynı boyda bir pişirme kağıdı konulur. Sonrasında tost makinesi kapatılır ve ortalama 6 dakika kadar pişirilir. Sonrasında tost makinesi kapatılır ve tost çıkarılır.

Brokoli Tost Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Brokoli tost yapımında en önemli aşamalardan biri tost makinesini erkenden ısıtmaktır. Yeterli ısınmayan bir tost makinesi daha uzun sürede pişirecektir. Aynı zamanda brokolilerin çok iyi bir şekilde çektirilmesi gerekir. Bu durumda brokoliler çok daha homojen bir şekilde karışacaktır. Un oranı da isteğe göre azaltılabilir. Özellikle gluten hassasiyeti olanlar bu tostu yaparken farklı un seçeneklerini tercih edebilirler. Birçok tost tarifini web sitemizde bulabilirsiniz.