in ,

Doğum Saati Nasıl Öğrenilir?

doğum saati
doğum saati

Yükselen burcunu öğrenmek isteyen yurttaşlar, doğum saatini merak ediyor. Doğum saati öğrenme işlemi artık e-Devlet veya Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) resmi internet sitesi üzerinden kolayca yapılabiliyor. Doğum saatini net bir şekilde öğrenmek isteyenler CİMER üzerinden doğum belgesini sorgulayabiliyor. Peki, CİMER’den doğum saati nasıl öğrenilir? Doğum belgesi sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İzlenecek adımlar neler? İşte detaylar…

Yükselen burcunu öğrenmek isteyen vatandaşlar doğum belgesini nasıl alacağını araştırıyor. Doğum saati öğrenmek isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden doğum bilgilerini sorgulayarak kolayca bilgi edinebilirler. Doğum saatinizi CİMER ve E Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Geçtiğimiz yıllarda CİMER’in başlatmış olduğu doğum belgesi sorgulama hizmeti, yeniden vatandaşların hizmetine açıldı. Peki, CİMER’den doğum saati nasıl öğrenilir? DOğum belgesi sorgulaması nereden, nasıl yapılır? Gelin şimdi nasıl öğrenebileceğinize bakalım.

CİMER’den Doğum Saati Nasıl Öğrenilir?

CİMER üzerinden doğum saatinizi öğrenmek mümkündür. Doğum saatinizi CİMER’den öğrenmek için şu adımları takip edin:

  1. CİMER‘in resmi web sitesine  gidin.
  2. E-Devlet Kapısı ile giriş yapın.
  3. Bilgi Edinme başlığına tıklayın.
  4. Başvuru Formu’nu doldurun.
  5. Kurum seçeneğinden İçişleri Bakanlığı’nı seçin.
  6. Konu seçeneğinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’ni seçin.
  7. Başvuru Metni kısmına “Doğum saatimi öğrenmek istiyorum.” yazın.
  8. T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi girin.
  9. Başvuru butonuna tıklayın.

E Devletten Doğum Saati Nasıl Öğrenilir?

E Devletten doğum saati öğrenme

2018 Mayıs ve sonrası gerçekleşen doğumların saatini E devletten öğrenebilirsiniz. E Devletten doğum saatinizi öğrenmek için tıklayın.

CİMER’den Doğum Saatinizi Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

CİMER’e bilgilerini eksiksiz ve doğru bildiren vatandaşların işlemleri hızlıca başlatılıyor. Doğum belgesinin ilgili kişiye iletilmesi ise 2-3 gün içinde gerçekleşiyor.

CİMER’e yapılan başvuru sonucunda incelenen ‘doğum dayanak belgesi’ndeki doğum saati, ilgili kişiye iletiliyor.

Doğum Saati Öğrenme Dilekçesi Nedir?

Doğum saatlerinin öğrenilebilmesi için CİMER’e teslim edilmesi gereken dilekçeye doğum saati öğrenme dilekçesi adı verilir. Ancak günümüzde, doğum saati öğrenme işlemleri, bu dilekçeyi kuruma vermeden de online olarak gerçekleştirilebilir. CİMER’in internet sitesine girilmesinin ardından kişiler online biçimde dilekçe oluştururlar. Bu sayede dilekçeler işleme koyulur ve vatandaşlar bilgi edinme haklarını kullanarak doğdukları saati kolay bir şekilde öğrenebilirler.

Daha fazla bu tarzda içerik için web sitemize göz atmayı unutmayın!