in

Galatasaray ve Fenerbahçe Karşılaşmasında Şok Yasak!

Galatasaray ve Fenerbahçe
Galatasaray ve Fenerbahçe

Galatasaray ve Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa finaline çıkmama kararı aldı. Suudi Arabistan’ın Atatürk tişörtleri ve posterlerine izin vermemesiyle ortaya çıkan olaya karşı net bir duruş sergiledi.

Suudi Arabistan’ın, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk düşmanlığını yineleyerek takımların sahaya Atatürk tişörtleriyle çıkmalarına müsaade etmemesi büyük bir krize neden oldu. Bu provokatif duruş karşısında, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin bir milim bile geri adım atmdı. Bu tutum taraflar arasında büyük bir birlik ve dayanışma oluşturdu. Stadyumdaki taraftarlar, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganıyla bir araya gelip İstiklal Marşı’nı söyledi. Takımlar da Suudilerin Atatürk yasağına boyun eğmeyerek maça çıkmama kararı aldı. 

Galatasaray ve Fenerbahçe, maç öncesinde Atatürk tişörtleriyle ısınmak istedi. Ancak Suudi Arabistan’ın bu talebe olumsuz yanıt verdi. Takımlar birlikte hareket ederek maçı boykot etme kararı aldı. Takımlar, kaldıkları otele geri dönerken taraftarlar ve diğer Türk kulüpleri de bu duruşa destek verdi. Türk futbolunun önde gelen kulüpleri, kararlı bir duruş sergileyerek Suudi Arabistan’ın Atatürk yasağına karşı ortak bir tavır aldı. Süper Kupa finalinin oynanamaması, bu olayın ulusal bir mesele haline gelmesine neden oldu. Türk spor camiasının birlik içinde olma vurgusuna dönüştü. 

Galatasaray ve Fenerbahçe
Galatasaray ve Fenerbahçe

Destek Yağdı! 

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, Suudilerin Atatürk tişörtüne getirdiği yasağa karşı sergilediği kararlı tavır, Türkiye genelinde milyonlarca kişinin büyük destek ve sempatisini kazandı. Sosyal medya üzerinden, kulüplere yönelik destek mesajları yağdı. Riyad’a giden taraftarlar da Atatürk fotoğraflı formaları nedeniyle Suudi polisinin tacizine maruz kaldı.

Bu olaylar ortaya çıktığında, stadyumdaki taraftarlar ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganıyla bir araya gelerek milli bir duruş sergiledi. Ancak bu tepkilerin önüne geçmek adına stadyum hoparlörlerinin sesi yükseltilerek Türk taraftarları bastırılmaya çalışıldı. Milyonlarca sporsever, her iki takımın da Atatürk’ü pazarlık konusu yapmamak adına aldıkları tutumu haklı buldu. Kupanın her iki takıma da verilmesi gerektiğini savunmaya başladı.