in ,

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı Oldu

İstanbul Havalimanı, 15-21 Ocak tarihlerinde günlük ortalama 1301 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Eurocontrol’ün yayımladığı rapora göre İstanbul Havalimanı, Londra Heathrow ve Amsterdam Schiphol havalimanlarını geride bıraktı.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatının (Eurocontrol) 15 ila 21 Ocak’a ilişkin Avrupa Havacılık Raporu yayımlandı. 

İstanbul Havalimanı, 15-21 Ocak tarihlerinde günlük ortalama 1301 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Yine geçtiğimiz aralık ayında da Eurocontrol raporuna göre İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1296 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer almıştı.

Ayrıca havalimanı Euroconrtol’’ün 21-27 Ağustos dönemi verilerine göre günlük ortalama bin 511 uçuşla Avrupa’nın lideri olmuştu. 

Ocak ayı rekoru: Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Rapora göre, bu dönemde günlük ortalama bin 1301 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı’nı, günlük ortalama bin 1164 uçuşla Londra Heathrow Havalimanı ile bin 1103 uçuşla Amsterdam Schiphol Havalimanı izledi.

İstanbul halkının en beğendiği havalimanı oldu

İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Havalimanı, bütün bu yoğun ziyaretin yanında ayrıca en beğenilen havalimanı olmuştu. Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezi konumunu güçlendirmeye devam etti.

İstanbul Havalimanı misafirlerinin her geçen yıl artan memnuniyeti dikkat çekiyor. GfK’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği beğeni araştırmasına göre İstanbul Havalimanı’ndan uçuş yapan yolcuların yüzde 89’u aldıkları hizmetten memnun kaldıklarını belirtti.

İstanbul Havalimanı Ne Zaman Açılmıştı?

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’nin İstanbul şehrinde hizmet veren 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa’nın en çok uçuş yapılan uluslararası havalimanı olarak kayıtlara geçiyor.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan havalimanı 29 Ekim 2018’de açıldı. Havalimanı kapasitesi yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilen 2 terminali ile birbirinden bağımsız altı pisti  olacak şekilde hizmet veriyor. İnşa aşamasında iken havalimanının proje ismi İstanbul Yeni Havalimanı olarak belirlenmesine karşın tamamlandığında adı İstanbul Havalimanı olarak açıklanmıştı. 

Daha fazla gündem haberi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.