in ,

İzmir Midilli 2024 Vapur Seferleri Başlıyor!

İzmir Midilli 2024
İzmir Midilli 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz turizmine ivme kazandıracak İzmir-Midilli seferlerini bayramda başlatacak. İZDENİZ bünyesinde hizmet veren yolcu gemileri, İzmir Alsancak Limanı’ndan hareket ediyor ve İzmir Midilli Adası’nda yolculuğunu tamamlıyor. İZDENİZ seferlerini yüksek hızlı katamaran tipi yolcu gemileri ile gerçekleştiriyor. Peki bilet ücretleri ne kadar? TL mi yoksa Euro üzerinden mi bilet alınabiliyor? Kimler bilet  alabiliyor? İşte merak edilen detaylar…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz turizmine ivme kazandıracak İzmir Midilli 2024 yılı seferleri bayramda başlayacak. Bilet almak isteyen vatandaşlar online olarak biletlerini temin edebilecek ayrıca İzmir Limanı’nda yer alan İZDENİZ satış ofisinden veya web sitesinde yer alan yetkili acentelerden alabilecek. Gidiş yolculuğunun maximum 2 saat 45 dakika olduğu İzdeniz tarafından paylaşıldı. Ayrıca gemi yolcu gemisi olup araç taşımıyor. 

İzmir Midilli 2024 Fiyatlar Nasıl? Kimler Bilet Alabilecek?

Bayram’da ilk seferlerini gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir-Midilli 2024 seferlerinin tam fiyatları gidiş-dönüş 68 Euro. Midilli turlarından, yeşil pasaportu ve Schengen vizesi olan yurttaşlar yararlanabiliyor. 7-12 yaş grubu çocuklar için yüzde 50 indirim uygulanıyor. 0-6 yaş grubu çocuklar ise ücretsiz seyahat edebiliyor. Ödemeler bileti aldığınız günkü kur üzerinden hesaplanacak ve TL olarak alınacak.

Seferlere bilet alabilmek için pasaportun geçerlilik süresi dönüş yapılacak tarih itibari ile en az 3 ay ve üzerine olmalı. 10 yıldan eski pasaportlarla Yunanistan’a girişe izin verilmediğinden vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ederiz. 

Haftasonu Seferleri İçin Ücretlendirmeler şu şekilde: 

( CUMA GİDİŞ – PAZAR DÖNÜŞ )

0-7 yaş (Gidiş-Dönüş)                                8 Euro

0-7 yaş (Tek Yön)                                        5 Euro 

8-18 yaş (Gidiş-Dönüş)                             34 Euro

8-18 yaş (Tek Yön)                                  22,5 Euro

Tam Bilet (Gidiş-Dönüş)                            68 Euro

Tam Bilet (Tek Yön)                                    45 Euro

Haftaiçi Seferleri İçin Ücretlendirmeler şu şekilde: 

( ÇARŞAMBA GİDİŞ – CUMA DÖNÜŞ )

0-7 yaş (Gidiş-Dönüş)                                  8 Euro

0-7 yaş (Tek Yön)                                          5 Euro

8-18 yaş (Gidiş-Dönüş)                               30 Euro

8-18 yaş (Tek Yön)                                       20 Euro

Tam Bilet (Gidiş-Dönüş)                              60 Euro

Tam Bilet (Tek Yön)                                      40 Euro

Bayram’da da Rotamız Midilli… 

İZDENİZ bayram seferlerinin 09.04.2024 ve 12.04.2024 tarihleri arasında olacağını duyurdu. 9’unda sefere başlayacak olan İhsan Alyanak gemisi 11’inde Midilli Adası’ndan İzmir’e dönecek. Yine aynı şekilde 12’sinde hareket edecek olan geminin dönüşü ise 14 Nisan Pazar olarak planlandı. Hareket saatlerinin İzmir Alsancak’tan 8.30 ve Yunanistan Midilli’den 17 olduğu paylaşıldı. 

 2024 Yaz Sezonu Midilli Seferleri 3 Mayıs’ta başlıyor!

İzdeniz ‘’Midilli planlarınızı şimdiden yapın.’’ dedi. İzmir-Midilli seferlerinin 2024 yaz tatili boyunca süreceğinin sinyalleri verildi. Yaz tatili Midilli seferleri 3 Mayıs Cuma başlayacak! 2024 yılında seferler haftada 2 kez düzenlenecek. 2024 Vapur Seferleri için tıklayın.

Daha fazla gündem haberleri için bizi takip edebilirsiniz.