in

Konusunu Van Gogh’dan Alan 8 Yapım

van gogh
van gogh

Hollandalı Vincent Van Gogh Batı dünyasının en tanınmış ve en etkili ressamlarından biri olarak biliniyor. Yaşamı zorlu geçen ressamın birçok ünlü eseri mevcut. Bu kadar ünlü bir ressamı ve eserlerini yansıtan 8 yapımı derledik. Gelin şimdi o yapımlara göz atalım. 

1) Van Gogh: Painted with Words (2010) Imdb: 7.9

BBC tarafından yapılan film, Gogh’un mektuplarından esinlenerek idealizm ve hayatı üzerine bir anlatı sunuyor. Film, Gogh’un sanatsal yolculuğunu ve zorlu yaşamını belgesel tarzında ele alıyor. Dahası film sanatçının iç dünyasını keşfetmek için etkileyici ve özgün bir deneyim yaşatıyor.

2) Loving Vincent (2017) IMDb: 7.8

Film, Gogh’un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. Van Gogh’un öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşıyor. Van Gogh’un yakın arkadaşı Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu Gogh’un ağabeyi Theo’ya götürüyor. Paris’e vardığında Theo’nun da vefat ettiğini öğreniyor. Böylece ünlü ressamın son günleri ve ölümünün esrarı aydınlanmaya başlıyor.

3) Exhibition on Screen: Vincent Van Gogh (2015) Imdb: 7.8 (Belgesel)

Hikaye anlatıcılarının hayal gücünü belki de diğer tüm sanatçılardan daha fazla yakalayan Vincent Gogh’un büyüleyici ve bazen de derinden sorunlu dünyasının derinliklerine iniyoruz.

4) Lust for Life (1956) IMDb: 7.3

Film Gogh’un din adamından, tutkulu bir ressama dönüşme sürecini oldukça başarılı işliyor. Yoksulluk ve yalnızlık içinde geçen bir ömürde hayata resimle anlam kazandıran bir dehanın hikayesi işleniyor.

5) Van Gogh (1991) Imdb: 7.1

Ünlü ressam Gogh, trenle yaptığı gezinti sırasında bir köy doktorunu ziyaret ediyor. Bu ziyarette ise sıra dışı olaylar oluyor. Gogh, doktorun kızını modeli olarak kullanıyor ve zamanla aralarında bir ilişki başlıyor. Ayrıca filmin Van Gogh’un hayatının son üç ayına odaklandığını belirtmeliyiz.

6) Vincent & Theo (1990) Imdb: 6.9

Film Gogh’un trajik hayatının belli bir bölümünü ele alıyor. Özellikle kardeşi Theodore ile olan ilişkisi üzerinden Gogh’un hayatı ve sanatı konu oluyor. Ayrıca filmde sanatçının resimlerini çizdiği mekanlarla ilgili çok hoş kareler de yer alıyor.

7) Van Gogh: At Eternity’s Gate (2019) Imdb: 6.9

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında, Vincent Gogh’un Arles’teki son zamanlarını konu alıyor. Gogh’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımın yönetmen koltuğunda Julian Schnabel oturuyor. 

8) The Yellow House (2007) Imdb: 6.8

Film iki usta ressamın Gogh’un evinde oda arkadaşı olarak geçirdikleri kısa süreyi konu alıyor. Ayrıca bunun sonucunda ortaya çıkan gerilimleri ve kişilik çatışmalarını da işliyor. 

Son olarak daha fazla haber ve içerik için sitemize göz atabilirsiniz.