in

Lamborghini 2026’ya Kadar Otomobil Siparişlerinin Dolduğunu Duyurdu!

Lamborghini
Lamborghini

Dünyanın en ünlü araç markalarından olan Lamborghini 2026’ya kadar sipariş almayacağını duyurdu. Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, süper otomobil devinin siparişlerinin 2026’ya kadar dolduğunu açıkladı. Ayrıca Winkelmann, sektörde zayıflık belirtisi olmadığını ifade etti.

Varlıklı tüketiciler küresel bir durgunluktan etkilenecek gibi görünmüyor. Bununla beraber Lamborghini, 2026’ya kadar otomobil siparişlerinin dolduğunu duyurdu. CEO Stephan Winkelmann gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir öngörüde bulunmak için biraz erken, ancak pazarda herhangi bir zayıflık belirtisi yok” ifadelerini kullandı.

“En İyisi Olduğumuzda Piyasaya Çıkacağız”

İtalyan otomobil üreticisi, ilk plug-in hibrid modeli Revuelto’yu tanıttığı geçen yıl 10 binden fazla araç sattı. Böylece rekor kırdı ve iki yıllık siparişlerini hızla artırdı. Lamborghini, Ferrari gibi rakiplerinden yıllar sonra, 2028’de ilk bataryalı modelini üretme planlarıyla elektrikli araçlarını yavaş yavaş tanıtıyor. Winkelmann, “Bu teknolojiyi ilk kullanan biz olmak istemiyoruz. En iyi olduğumuzda ve teknoloji olgunlaştığında piyasaya çıkmak istiyoruz” dedi.

Güçlü süper otomobil pazarı, Lamborghini’nin ana şirketi Volkswagen gibi üreticilerin elektrikli araçlara olan talebin azaldığını gördü. Bu da içten yanmalı motorlardan uzaklaşma planları üzerinde baskı oluşturuyor ve otomobil endüstrisiyle tezat oluşturuyor. Bununla beraber Lamborghini, daha yavaş bir yaklaşım benimsemek için daha fazla alana sahip oluyor. Winkelmann sahip oldukları bu alanın şimdiye kadar Çin’in hakimiyetinde olan pil teknolojisini geliştirmesine izin vereceğini belirtiyor. Yeni teknoloji konusunda temkinli olmak da fayda olduğunu vurgulayan Winkelmann, “Yarın teslim edeceğimiz araç, Çinlilerin piyasaya sürdüklerinden daha büyük bir batarya kapasitesine sahip olacak” ifadesini kullandı.

Lamborghini 2026’ya Kadar 500 Yeni Çalışan Alacak

Ayrıca marka, Sant’Agata Bolognese’deki fabrikasının karbondan arındırılması da dahil olmak üzere şirketin 60 yıllık tarihindeki en büyük yatırım planı ile desteklenen bir sürdürülebilirlik stratejisi izliyor. Ek olarak şirket 2026 yılına kadar en az 500 yeni çalışanı işe alacağını söyledi.

Revuelto Almak İsteyenler En Erken 3 Yıl Sonra Alabilecek

Lamborghini, yeni otomobilini geçtiğimiz mart ayında tanıtmıştı. İlk teslimatları yılın sonuna doğru gerçekleşen canavarın epey fazla ilgi gördüğü açıklanmıştı. 

Tarihinin en başarılı yılına imza atan marka, geçtiğimiz sene 10.000 satış gerçekleştirdi. Bu satış rakamının ne kadarının Revuelto tarafından oluştuğu açıklanmadı. Fakat şunu belirtmeliyiz ki bugün bir Revuelto almaya karar verirseniz en erken 3 yıl sonra tarafınıza teslim edilecek.

Daha fazla gündem haberi için tıklayın.