in , , , ,

Oppenheimer Oscar İçin 13 Dalda Aday Oldu!

Akademi Ödülleri için aday yapımlar belli oldu. Oppenheimer filmi tam 13 dalda Oscar adayı gösterilerek başı çekti. Greta Gerwig’in adaylık almaması şaşırttıİşte haberin detayları..

2023 yılına damga vuran filmlerin başında Oppenheimer geliyordu. Film, Christopher Nolan‘ın efsane filmleri arasında girdi. Atom Çağı’nın şafağına dair geniş kapsamlı bir inceleme olan film bu yıl 13 dalda Oscar Akademi Ödülleri adayı oldu.

Oppenheimer 2023’te yılın en görkemli filmleri arasına girdi. Oppenheimer Oscar ödüllerinin yanı sıra BAFTA için de en iyi film kategorisinde aday gösterilmişti. Dünyanın en prestijli ödül törenlerinde alkışları toplayan yapımın rakipleri de bir o kadar gösterişli filmler. Öyle ki filmi, Yorgos Lanthimos imzalı “Poor Things” ise 11 adaylıkla onu takip ediyor.

Oppenheimer’ın Konusu Ne?

Siyasi huzursuzluğun ve bölünmenin yaşandığı bir dönemi anlatan film, karanlık konuları işliyor. Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü seyircinin karşısına çıkıyor. Cillian Murphy’nin baş rolünü oynadığı filmde, İkinci Dünya Savaşı dönemindeki dünyayı da Nolan’ın gözünden izliyoruz.

Oppenheimer Oscar Rakipleri Kimler?

Kısa sürede Nolan’ın en sevilen filmleri arasına giren Oppenheimer Oscar için  “Poor Things” , “Killers of the Flower Moon” gibi filmlerin de rakibi oldu. Buna ek olarak, “Barbie” 8 adaylık elde etti. Ancak film yönetmeni Greta Gerwig ve yapımcısı Margot Robbie, aday gösterilmedi. Barbie ile Oppenheimer aynı dönemde vizyona girmişti.

Sosyal medya başta olmak üzere sinemalarda da bu iki film izleyiciyi “Barbie mi? Oppenheimer mı?” şeklinde ikiye bölmüştü. Aynı hafta sonu vizyona girmelerine karşın, Oppenheimer Barbie’den daha fazla dalda aday oldu.

Ayrıca, Oppenheimer filmi ile Nolan’a başarılı kadın yönetmenler rakip oldu. En iyi film dalında yarışan üç film arasında “Barbie” “Anatomy of a Fall” ve “Past Lives” gibi filmlerle ilk kez üç kadın yönetmen yer alıyor.

Ödül töreni, 10 Mart Pazar günü Los Angeles’taki Ovation Hollywood’daki Dolby Theatre’da gerçekleşecek. Geceyi dördüncü kez sunacak olan Jimmy Kimmel ile sinema dünyasının en prestijli ödülleri sahiplerine kavuşacak.

Daha fazla bu tarzda haber için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yazar Elif Toy