in ,

Selçuklu Belediyesi’nin Kompost Üretim Tesisi’ne En İyi Sürdürülebilirlik Ödülü 

Selçuklu Belediyesi
Selçuklu Belediyesi

Selçuklu Belediyesi Kompost Üretim Tesisi ile en iyi sürdürülebilirlik projesi ödülünü aldı. Ayrıca Ace Of M.I.C.E Awards ödülleri uluslararası düzeyde kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün Oscar’ı olarak kabul görüyor. 12. Masters of Events by ACE of M.I.C.E. ödül töreni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleşti. 25 farklı kategoride projelerin değerlendirildiği organizasyonda M.I.C.E. alanında en başarılılara ödülleri verildi.

Sürdürülebilir projeleriyle öne çıkan Selçuklu Belediyesi Kompost Üretim Tesisi ile en iyi sürdürülebilirlik ödülünü aldı. Selçuklu Belediyesi, Kompost Üretim Tesisi ile atıkların çöpe gitmesini önleyerek gübreye dönüştürülmesini sağlıyor. Böylece hem doğa korunurken hem de atıklara ekonomik değer kazandırılıyor.   

Atıklar Organik Gübreye Dönüşüyor; Kazanan Çevre Oluyor

Selçuklu Belediyesi 2023 yılında bin 314 ton çim, bin 653 ton ağaç yongasından kompost üretimi gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra semt pazarları ile meyve sebze halinden toplanan 2 bin 33 ton atıktan 3 bin ton kompost üretimi yaptı. Ayrıca Selçuklu Belediyesi kendi faaliyet alanında topladığı atıklarla organik gübre oluşturmaya devam ediyor. Ekipler başta pazar yerleri olmak üzere çim biçme ve ağaç budama işlemlerinden kalan atıkları topluyor. Yapılan işlemlerin ardından üretilen kompostlardan organik gübre elde ediliyor.

“Çevre ve sıfır atık  çalışmalarımızın  ödül almasından dolayı mutluluk duyuyoruz ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı özetle şu ifadeleri kullandı:

Bu görselin Alt özniteliği boş. Dosya adı: atik-donusturme.jpg

“ Türkiye’nin sıfır atık belgesine sahip ilk belediyesi olarak çevre ve sıfır atık çalışmalarına ayrı önem veriyoruz. Organik atıklardan gübre elde edilmesi de her yıl geliştirerek sürdürdüğümüz önemli bir atık dönüşüm projesi.  Böylelikle şehrimizde oluşan yüksek miktarlı organik atıkların çöpe gitmesini engelliyoruz. Hem de organik atıklardan gübre elde ederek bunlara bir ekonomik değer kazandırıyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte bu çalışmayı gerçekleştirdik.

Çalışmamız sayesinde Türkiye’nin en saygın ödüllerinden 12. Ace Of Mice kapsamında yılın en iyi sürdürülebilirlik projesi ödülünü kazandık. Böyle bir ödüle layık görülmek bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynağı. Bu çalışmalarımızın hayata geçirilmesi noktasında bize büyük destekleri olan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye özellikle teşekkür etmek istiyorum.Hedefimiz önümüzdeki süreçte bütün konutlarımızdan üretilen organik atıkları doğru bir şekilde kompost ünitelerine ulaştırmak ve bunları gübreye dönüştürerek doğaya kazandırmak”

Daha fazla gündem haberleri için sitemize göz atabilirsiniz.