in

Sınavsız Üniversite Hangi Ülkelerde Var?

Sınav stresinden uzak, sınav sonuçlarıyla uğraşmak yerine sınavsız üniversitelerle yurtdışında kariyer yapma fırsatı yakalaya bilirsiniz.  İşte o fırsatlardan kısaca bahsedelim:

1) İngiltere’deki Fırsatlar

Staj, işe yerleştirme, gönüllü çalışmalar ve tez projeleri gibi imkanlar İngiltere üniversitelerinde yaygın olarak sunuluyor. Uluslararası öğrenciler, prestijli bölümlere sınavsız giriş fırsatı ile İngiltere’de eğitim alabiliyorlar. Dil eğitimi ve şehir yaşamıyla destekleyici bir kültüre sahip olması da öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Sınavsız Üniversite

2) Amerika’daki Fırsatlar

Dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasından beş tanesi Amerika’da bulunuyor. Giriş şartlarını karşılayamayan öğrenciler için pathway programları uygulanıyor. Kısa bir hazırlık süreciyle üniversite eğitimine başlamaları kolaylaşıyor.

3) Avustralya’daki Fırsatlar

Son yıllarda, Avustralya, üniversite eğitimi konusunda öne çıkan bir tercih haline geldi. ABD ve Birleşik Krallık’tan sonra uluslararası öğrenci sayısında Avustralya üçüncü sırada yer alıyor . Sınavsız üniversite eğitimi alma imkanı sunan Avustralya’da hazırlık programları da bulunuyor. Bu programlar öğrencileri lisans eğitimine hazırlıyor.

4) Kanada’daki Fırsatlar

Kanada, güvenli yaşam ve kaliteli okullarla uluslararası öğrenciler için ideal bir tercih sunar. Sınavsız üniversite fırsatları üniversiteler arasında değişir. Lisans eğitimi almayı düşünüyorsanız, dil yeterliliğiniz İngilizce ve Fransızca olması gerekiyor. Lisans süresi 3 ila 4 yıl sürer.

5) Polonya’daki Fırsatlar

Polonya’da 450’den fazla üniversite ve kolej bulunuyor. Lise mezunu olarak istediğiniz bölüme yerleşebilirsiniz. Lisans eğitimini 3 ila 6 yıl arasında değişen sürelerle tamamlayabilirsiniz.

6) Çekya’daki Fırsatlar 

Çekya kültürü, uygun maliyeti ve kaliteli üniversiteleriyle öne çıkıyor. Eğitim görmek isteyen öğrencilere çalışma izni imkanı tanıyor. Ülkede sosyal bilimlerden, sağlık ve teknik bilimlerine kadar çeşitli alanlarda üniversiteler bulunuyor. İngilizce eğitim veren Çekya üniversitelerinde, üniversite hazırlık yılından lisans ve yüksek lisans programlarına kadar geniş bir yelpaze mevcuttur.

7) Macaristan’daki Fırsatlar

Schengen Vizesi kapsamında yer alması öğrencilere tüm Avrupa’yı gezip görme imkanı tanıyor. Üniversite eğitimi alırken çalışma izni fırsatı da yakalayabiliyor. İngilizce eğitim veren üniversitelerde, lisans ve yüksek lisans programlarına kadar çeşitli seçenekler mevcuttur. Uluslararası alanda geçerli Mavi Diploma sahibi de olabiliyorsunuz. Eğitime dair daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.