in ,

Sosyal Medya Yasaklanıyor: Birleşik Krallık’tan Önemli Yasa!

Sosyal medya kullanımının giderek küçük yaşlara düşmesi ile Birleşik Krallık geçtiğimiz hafta bir karar aldı. Karar göre çocukları internet üzerindeki risklerden koruma adına çocuklara sosyal medya yasağı geliyor.

Birleşik Krallık son zamanlarda çocukların sosyal platformların olumsuz etkileriyle baş başa kalması konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların en günceli çocuklara sosyal medya yasağının önünü açan bir yasak oldu. Yasak kapsamında çocuklara sosyal medya kısıtı gündemde.

Her yaş grubundan binlerce kişinin saatlerini harcadığı sosyal platformları çocuklar da kullanıyor. Bu noktada çocukların doğru ve nitelikli içeriklere ulaşması da zaman zaman zor olabiliyor. İnternet üzerinde olumsuz örnek oluşturabilecek birçok unsur, her zaman çocukların karşısına çıkabiliyor.

Sosyal Medya Yasağı Gündemde

Birleşik Krallık yetkilileri, sosyal platformlardaki sağlayıcılara önemli yükümlülükler verilmesini ele aldı. Bundan dolayı kişisel olarak çocukların burada sınırlı zaman geçirmesini istiyor. Bu kapsamda da sosyal medyada bir kısıt olması gündemde. Ayrıca ülke yakın zamanda Çevrimiçi Güvenlik Yasası’nı (Online Safety Bill) uygulamaya başladı. Uygulamaya alınan yasa ile sosyal medyada çocuklara zararı olacak içeriklerin denetlenmesinin de önü açık. Platformlar zararlı içerikleri kaldırmadığında çeşitli cezalar ödemek durumunda kalıyor.

Açıklanan son gelişmelere göre ise Birleşik Krallık çocukların zararlı içeriklerden korunması için böyle bir adım atıyor. Shiftdelete‘in haberine göre, 16 yaşın altındaki çocuklara yasak gelmesi söz konusu.

Önemli bir kaynaktaki bilgiye göre 2024 yılının başında konu ile ilgili araştırmalar başlıyor. Bununla birlikte Birleşik Krallık, sosyal medyanın yasaklanıp yasaklanmayacağına karar verecek. Yani yapılan açıklama göre henüz yasakla ilgili net bir karar yok.

Yasak ile ilgili en güncel haberler için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Yazar Elif Toy