in ,

Taro Emir Tekin Kimdir? Taro Emir Yalı Çapkını Kimdir?

Sadakatsiz dizisinde unutulmaz Selçuk karakteri ile ünlenen Taro Emir Tekin, Yalı Çapkını’nda Binnur Kaya’nın oğlu Kaya olarak ekranlara dönüş yaptı. Taro Emir Tekin, Yalı Çapkını dizisinde Halis Ağa’nın torunu olan Kaya karakteriyle her cuma akşamı izleyicilerle buluşuyor. Genç oyuncunun kimliği, yaşamı ve kariyeri ise merak konusu olmuş durumda! Taro Emir Tekin’in kimliği ve hayatına dair daha fazla ayrıntıyı gelin, hep birlikte inceleyelim

Taro Emir Tekin’in Hayatı 

15 Haziran 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açan ‘Taro’ lakaplı Tarık Emir Tekin, Metin Tekin ile Şevval Sam’ın oğludur. Genç yaşlardan itibaren oyunculuk tutkusu ile tanışan Taro Tekin, Cambridge School of Visual & Performing Arts ve University of Arts London’ın PaPA derecesi ile eğitimini tamamladı. RADA Foundation kursu ve Oxford School of Drama tiyatro bölümündeki eğitimiyle de kendini geliştirdi.

İngiltere’deki yaşamının ardından Türkiye’ye dönen Taro Emir Tekin, oyunculuk kariyerine başladı. 2020’de Rise of Empires: Ottoman dizisinde yer aldı. Ayrıca daha sonra internette yayınlanan Çıplak dizisinde Bulut karakterine hayat verdi. 2020 ile 2022 yılları arasında Kanal D‘de yayınlanan Sadakatsiz dizisinde Selçuk Dağcı rolüyle hem dikkat çekti hem de popülerlik kazandı. En son olarak Bir Peri Masalı adlı dizide Onur Köksal karakteri ile başrol oyuncusu olarak kamera karşısına geçti. Ayrıca Taro Emir Tekin, oyunculuğun yanı sıra amatör bir şekilde müziğe de ilgi göstermektedir.

Rol Aldığı Yapımlar

Dizi

Sadakatsiz – Selçuk Dağcı (Yardımcı oyuncu) 2020-2022 

Bir Peri Masalı – Onur Köksal (Başrol oyuncusu) 

2022

Yalı Çapkını – Kaya 2023 

İnternet 

Rise of Empires: Ottoman – Mehmed (Yardımcı oyuncu) 2020 

Çıplak – Bulut 2020-2021 

Sinema 

Akis – Raven (Yardımcı oyuncu) 2021 

Aldığı Ödülleri 

48. Altın Kelebek Ödülleri Yıldızı Parlayanlar 2022

GQ Türkiye Men Of The Year Ödülleri Yılın Stil Sahibi 2023