in , ,

Türkiye’nin İlk Dijital Yeşil Enerji Pazaryeri GreenX

ATP Türkiye’nin ilk dijital yeşil enerji pazaryeri GreenX platformunu kullanıma açtı. Çevre dostu enerji ürünlerinin yer aldığı küresel pazaryeri GreenX, karbon sertifika ticaretini güvence altına alıyor. Ayrıca operasyonel verimliliği artırıyor ve yeşil enerji pazarında fiyat istikrarı sağlamayı hedefliyor. İşte haberin detayları…

Küresel alanda kurumsal yazılım ve teknoloji çözümleriyle tanınan ATP GreenX‘i kullanıma sundu. GreenX özellikle yenilikçi yeşil enerji ve sertifika ticaret platformu olmasıyla dikkatleri çekti. Türkiye’nin ilk dijital yeşil enerji pazarı olan GreenX, sektörün dijital dönüşümüne yenilikçi platformuyla öncülük edecek.

Hatta platform şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine güvenli ve kolay bir şekilde erişim imkanı sunuyor. Zira GreenX’in açılımı şöyle; “Green” ismi yeşil bir geleceği, “X” ise Exchange/ Borsa’yı temsil ediyor.

Küresel ticaret platformunun hedefleri

Sürdürülebilir enerji ürünlerinin ticaret platformu GreenX, çevre dostu enerji üreticileri ve tüketicileri için tasarlanmış. Bununla beraber kullanıcı dostu platform, satıcıları ve alıcıları buluşturarak değer yaratmayı hedefliyor.

GreenX kurumların enerji ve karbon sertifika ticaretini de güvence altına alıyor. Bu bağlamda şirket blokzincir teknolojisi ve dijital cüzdanlar kullanıyor. Ayrıca GreenX fiziksel sözleşmeleri dijital ortama taşıyarak süreçleri hızlandırıyor ve operasyonel verimliliğe katkı sunuyor. Dahası geleneksel ticaret yöntemlerinin risklerini ortadan kaldırarak yeşil enerji pazarında fiyat istikrarı sağlıyor.

Kurumların yatırımlarında önceliklendirdiği iklim krizi ve sürdürülebilirlik çerçevesinde platform bu alandaki eksiği kapatıyor. Yani GreenX çevre dostu doğasıyla küresel bir pazaryeri olarak yer alıyor. Bu sayede sürdürülebilirlik alanında istikrarı ve verimliliği artırıyor. Sonuç olarak finans kuruluşları, platform üzerinden küresel yeşil enerji piyasası verilerini takip edecek, analizlerini yapacak ve uluslararası pazarlara erişerek yeşil finansman imkanlarını müşterilerine sunacak.

Türkiye’deki çevre dostu küresel pazaryeri

GreenX kullanıcı dostu altyapısıyla, kalıcı değerler yaratmayı hedefliyor. Platformun göze çarpan özellikleri ise şu şekilde:

  • Yeşil enerji ve karbon sertifikalara kolay erişim: Bu platform üzerinden, yeşil enerji ve karbon sertifikaları satın alınabiliyor.
  • Güvenli Blockchain teknolojisi: Müşterilerin sertifikaları ve yeşil enerji ürünleri, blockchain teknolojisi ve dijital cüzdanlarla güvence altına alınıyor.
  • Hızlı ve kolay ticari iletişim: Alıcı ve satıcı arasındaki süreçler hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor.
  • Fiyat optimizasyonu: Geleneksel ticaretin riskleri azaltılarak, yeşil enerji piyasasında fiyat dengesi sağlanıyor.
  • Şeffaf piyasa ortamı: GreenX, fiyat istikrarı sağlayarak Türkiye’nin bu pazardaki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.
  • Çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik: İklim değişikliği kapsamında, Türkiye ve Dünya genelinde sürdürülebilirliğe katkıda bulunması planlanıyor.
  • Operasyonel verimlilik: Firmaların, karbon emisyonlarını azaltırken operasyonel giderlerini düşürecek ve süreçlerini dijitalleştirecek çözümler sunuluyor.