in ,

Vergisiz Telefon Nasıl Alınır? 

Vergisiz telefon
Vergisiz telefon

Vergisiz telefon başvuru şartları Resmi Gazete’de yayımlandı. Üniversite öğrencilerine 9,500 TL’ye kadar cep telefonları için 5,500 TL destek sağlanacak. Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden alınacak. Detaylı bilgiler için 2023 vergisiz cep telefonu başvuru ekranını inceleyebilirsiniz. 

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre;

  • 26 yaşından gün almamış,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı
  • Açık öğretim programları dışındaki yükseköğretim programlarına kayıtlı olan öğrenciler, teknolojik cihaz başvurusu yapabiliyor.

Başvuru için satın alınan cihaza ait elektronik faturanın, öğrencinin TC Kimlik Numarasını içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması gerekiyor. Ayrıca bildirilen IBAN numarasının öğrenciye ait olması zorunlu tutuluyor. 

Vergisiz telefon
Vergisiz telefon

Vergisiz Telefon Alım Koşulları 

Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon başvuruları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan vergisiz telefon fırsatının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte başlamış oldu. Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Karara göre 9 bin 500 TL’ye kadar olan cep telefonlarına 5.500 TL destek sağlanacak. 

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin belirlenen şartlara uygun olarak elektronik ortamda başvuruda bulunmaları gerekiyor. Her öğrenci için bir defaya mahsus olan teknolojik cihaz desteği tutarı, toplamda en fazla 5 bin 500 TL olarak belirlenmiştir. Bu destek kapsamında alınan mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılabilecektir. 

Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında şartlara uymayan başvurular reddedilecek ve bilgilendirme sistem üzerinden sağlanacaktır. Başvuru kabul edildiğinde mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği tutarı, öğrencinin belirttiği IBAN numarasına aktarılacak. İade işlemi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Bilgilendirme sistem üzerinden öğrenciye iletilmiş olacaktır. Genel olarak farklı cihaz tipleri için destekten yararlanılabilecek. Ancak destek tutarı 5 bin 500 Türk Lirasını aşmayacaktır.