in , ,

YKS Başvuruları Başladı Mı?

YKS adayları sınavın başvurularının başlayıp başlamadığını merak ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 başvurularının Şubat 2024 itibariyle başlayacağı duyurulmuştu. Yılda bir kez gerçekleştiren üniversite sınavının başvuruları 1 Şubat itibariyle başladı. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşan YKS’ye başvurular ÖSYM aday işlemleri sayfası  üzerinden gerçekleştirilecek. Peki sınav ücretleri ne kadar? Başvurular ne zamana kadar devam edecek? Sınav hangi tarihlerde gerçekleşecek? İşte YKS ile ilgili merak edilen detaylar…

Haziran ayında gerçekleştirilecek olan üniversite sınavı başvuruları için beklenen açıklama sonunda geldi. Milyonlarca öğrencinin TYT, AYT ve YDT oturumlarından sınava gireceği YKS başvuruları başladı. Adaylar başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı araştırmalarına son hızda devam ediyor. Başvurular Aday İşlemleri Sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. Şubat ayı itibariyle adayların alanına göre gireceği YKS oturumları başvuru ekranı erişime açıldı. Her bir oturumdan ayrı ücret alındığı üniversite sınav ücreti şubat ayı içerisinde banka hesaplarına yatırılacak. 2024 YKS kılavuzu için tıklayın.

Peki YKS başvuruları ne zamana kadar yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS adayları sınav için 1 Şubattan itibaren başvuru yapabilecekler. Sınavın son başvuru tarihi ise 26 Şubat saat 23.59 olarak ilan edildi. 

Ayrıca sınav için zamanında müracaat edemeyen ve önceki tarihleri kaçıran öğrenciler, 05-07 Mart 2024 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecek.

Adaylar başvurularını, ÖSYM’nin internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yapabilecek.

2024 YKS başvuru ücreti ne kadar?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücreti yayınlanan kılavuz ile belli oldu. Tek sınav ücreti 295 TL olarak belirlendi.

Kılavuza göre;

  • Sadece TYT‘ye girecek adaylar 295,00 TL,
  • TYT ile birlikte AYT veya YDT‘den herhangi birine girmek isteyen adaylar 590,00 TL,
  • TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 885,00 TL yatıracaklar.

YKS sınavı hangi tarihler arasında olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi, 8 Haziran Cumartesi Günü yapılacak.

İkinci oturum Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.
YKS başvuruları 1 Şubat’ta başlayıp, sonuçlar ise 17 Temmuz’da açıklanacak.

Son olarak daha fazla gündemden haberler için tıklayın.