in ,

Antalya Sahillerinde Bulunan 2 Cesetle Daha Toplam Sayı 8’e Yükseldi

antalya sahil
antalya sahil

Antalya’nın Serik ilçesinde bir otelin sahilinde 2 ceset kıyıya vurdu. Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı, 6 günde 8’e yükseldi. Cesetler savcı incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İşte çarpıcı detaylar…

Antalya’nın Serik ilçesinde sahile vurmuş 2 ceset daha bulundu. Kadriye Mahallesi’nde otel çalışanlarının sahilde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri ulaştı. Yapılan incelemede sahilde iskelet haline gelmiş 2 ceset bulunduğu açıklandı. Ek olarak bedenlerin 500 metre aralıkla cinsiyetleri ve kimlikleri belirsiz olduğu da açıklandı. Cesetler, otopsi ve kimlik tespiti için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Cansız bedenler kime ait?

Manavgat sahilde 17 Ocak’ta başı ve bir kolu olmayan bir ceset ihbarı geldi. Ekipler bir gün sonra da Alanya sahilinde belden yukarısı olmayan çocuk cesedi buldu.

Önceki gün Manavgat’ın Çenger ve Denizkent mahallelerinde cinsiyeti belirlenemeyen 2 ceset ihbarı geldi. Serik ilçesinin Kadriye Mahallesi’nde de genç bir kadına ait olduğu tespit edilen ceset kıyıya vurmuştu. 21 Ocak’ta da Aksu ilçesinde sahile vurmuş bir ceset ihbarı daha yetkililere ulaştı.

Antalya Valiliği kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E olup olmadığının değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca valilik 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğunu bildirdi.

Açıklamada, 11 Aralık 2023’te Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği açıklandı. Sonrasında bağlantının kesildiği belirtilerek, cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimaller arasındaydı.

Bakan Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da kıyıya vuran 8 cesetten birinin M.Ş.E’ye ait olduğunun değerlendirildiğini söyledi. Daha sonra diğer 7 diğer cesetteki kıyafetlerin Suriye’de üretildiğinin tespit edildiğini belirtti. Yerlikaya açıklamasında, son 6 günde Antalya kıyılarına 8 cansız bedenin vurduğunu belirtti.

Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

Antalya’da kıyıya vuran diğer cansız bedenlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmiştir. Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hakim rüzgarın güneyden estiği, dalgaların güneydoğu yönünden geldiğini göstermektedir. Bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir.

Yerlikaya kısaca sahile vuran cansız bedenlerle ilgili kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini, kolluk birimlerinin cumhuriyet savcılıklarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca yapılan incelemeler sonucunda 1 cesetin şüphelenilen M.Ş.E’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Daha fazla gündem haberi için sitemizi ziyaret edin.