in

Çıtır Patatesler Nasıl Hazırlanır?

Çıtır patatesler
Çıtır patatesler

Patates kızartmak ne kadar güzel olsa da çıtır patatesler çok daha farklı bir tada sahiptir. Bu nedenle hem çocuklar hem de yetişkinler çıtır patatese yoğun ilgi gösterirler. Çıtır patatesler dışarıda pek çok yerde yenebilir olsa da aslında evde hazırlamak da mümkündür. Çıtır patates tüketilmesi ne kadar lezzetli ise hazırlaması da o kadar keyifli bir yiyecektir. Bunun için öncelikle malzemeleri hazırlayın ve sonrasında doğru aşamaları uygulayın.

Çıtır Patatesler İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Çıtır patatesler yapmak için birtakım malzemelerin eksiksiz olması gerekir. Ortalama 2 kişilik bir çıtır patates yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır:

Çıtır patatesler
  • 4 tane orta boy patates
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kadar mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı kadar tepeleme un
  • Tuz
  • Sıvı yağ gereklidir.

Sıvı yağ ürününü sadece kızartma için tercih etmelisiniz. Bunun dışında ürüne sıvı yağ kullanmak gerekmez.

Çıtır Patates Yapım Aşamaları

Çıtır patates yapmak için doğru adımları uyguladığınızdan emin olun. Bu sayede istediğiniz çıtır görüntüyü ve tadı elde edebilirsiniz. Çıtır patates için öncelikle patateslerin soyulması ve bir bütün halinde iken yıkanması gerekir. Sonrasında patates iyice kurulanmalıdır. Ardından ince dilimler biçiminde kesmek en iyi sonucu almak için gereklidir. Başka bir yerde un, nişasta ile birlikte tuz ve kabartma tozunu da eklemek gerekir. Bu malzemeler belirlenen oranlarda karıştırılır ve harmanlanır. Sonrasında dilimlenen patatesler üzerine yedirilir.

Patateslere iyice yedirildikten sonra da yağ kızdırılır. Standart bir kızartma tenceresi yeterli olur. Yağ kızdıktan sonra patatesler dökülür ve ara sıra karıştırma işlemi yapılır. Patatesin kızartıldığı anlaşıldıktan sonra alınabilir ve bir peçetenin üzerine dizilmesi yeterlidir. Bu sayede fazla yağı emilir ve kızarmış çıtır çıtır patates tamamlanır. Patateslerin ilk sıcağı çıktıktan sonra tüketilmesi mümkündür. Bu tarifi hazırlamak için gerekli olan süre toplamda 5 dakikadır. Çıtır çıtır patatesleri pişirmek için gerekli olan süren de ortalama 15 dakika civarındadır. Çıtır patates tarifimizi deneyerek sizler de lezzete doyabilirsiniz. Özellikle patatesten vazgeçmeyen biriyseniz bu lezzete kesinlikle bir şans vermelisiniz.

Daha fazla yemek tarifi ve püf noktaları için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz!