in , ,

Dilan Polat Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

5 Kasım’da kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanan sosyal medya fenomeni Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları hastanesine götürüldü. 2019’dan beri antidepresan kullanıldığı öğrenilen Polat’ın ilaçları bittiği için hastaneye sevk edildiği açıklandı. Avukatları Dilan Polat için psikolojisinin iyi olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Neden Tutuklanmıştı?

Dilan Polat, sosyal medyada altın tozlu kahve içtiği ve dolarlarla poz verdiği videolarıyla tanınıyordu. Polat çiftinin bu paraları yasa dışı yollardan elde ettikleri iddia edilidi. Bu iddialar üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) operasyon yaptı. Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşi Sıla Doğu’nun da aralarında olduğu 14 şüpheli tutuklandı. Kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlarla 5 Kasımda tutuklanmışlardı.

Soruşturma kapsamında şirketleri araştırılmıştı. Araştırmalar sonunda MASAK ön inceleme raporu hazırlanmıştı. Raporda şirketleri adına sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Son aşamada ise paranın Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edilmişti. Bunun üzerine MASAK ekipleri, 43 ilde operasyon düzenlemişti.

Polat çiftine ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı öğrenilmişti.

Kübra Polat’a Hapisten Mektup Göndermişti

Engin Polat’ın kız kardeşi Kübra Polat, Instagram hesabından Dilan Polat’ın mektubunun bir kısmını paylaşmıştı:  “Mektupları bugün ulaştı tam 2 sayfa, bir parçasını paylaşmak istedim. Sizi çok seviyorum, çocuklarınız annem ve bana emanet” dedi. Dilan Polat’ın 18 Kasım’da yazdığı mektupta ise şu ifadeler yer alıyor: “Çok özledim be Kübra’m. Size gelince hep iyiyim diyorum ama hiç iyi değilim. Boğuluyorum burada. Canım annem sizi öyle çok özledim ki. Canım Kübra’m hepinizi çok seviyorum. Şuan saat 20:30 öyle sıkıldık ki dört duvar arasında Nilgün ile beraber yürüdük oda içerisinde bir ileri bir geri… Bacaklarım ağrıyor. Her gün düşünmekten…”

Dilan Polat 29 Aralık Cuma günü Bakırköy’deki Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İlaçları bittiği için hastaneye sevk edildiği açıklandı. Polat, yapılan tetkiklerin ardından Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

Daha fazla bu tarzda haber için web sitemizi ziyaret edin.