in

Dünyanın En İyi 100 Şehri Açıklandı!

Dünyanın en iyi 100 şehri
Dünyanın en iyi 100 şehri

İngiltere Londra merkezli pazar araştırma şirketi Euromonitor tarafında, Dünyanın en iyi 100 şehri açıklandı. Dünyanın en iyi şehirleri listesinde Avrupa 63 şehirle göze çarptı. Ekonomik ve ticari performans, turizm performansı gibi 55 farklı ölçüt kullanılarak hazırlanan listede Türkiye’den de 3 şehir yer aldı. Peki dünyanın en iyi 100 şehri listesinde Türkiyeden hangi iller var? İstanbul kaçıncı sırada? İşte haberin detayları ve listedeki şehirler…

Liste oluşturulurken dikkate alınan değerler arasında ekonomik ve ticari performans, turizm, altyapı, politikaları ve performansı, sürdürülebilirlik, sağlık ve güvenlik gibi unsurlar göz önüne alındı. Fransa başkenti Paris dünyanın en cazip seyahat şehri unvanını korudu. 

Euromonitor International‘ın üst düzey yöneticisi Nadejda Popova “Paris, olağanüstü performansının ardından dünyanın lider şehri unvanını korudu. Artan yaşam maliyetleri ve dalgalanan enflasyonun, özellikle küresel durgunluk devam ederse, 2024 ve 2025’te sektörün büyümesinde en büyük zorluklar olması bekleniyor. Tüketicilerin seyahat rezervasyonu yaparken paranın karşılığını veren seyahat tekliflerini aramaları ve sürdürülebilir turizm alternatiflerinin yanı sıra özgün ve yerel deneyimleri tercih etmeye devam etmeleri bekleniyor” açıklamasını  yaptı.

Dünyanın En İyi 100 Şehri Listesinde Türkiyeden Hangi İller Var?

Turizm cennetlerinden İstanbul, Antalya ve Muğla listeye giren illerimiz arasında yer aldı. Endekse göre İstanbul 23’üncü sırada, Antalya 57’nci, Muğla ise 93’üncü sıradan listeye giriş yaptı. 

16 milyondan fazla nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık kenti olan Megakent İstanbul, 20.2 milyon uluslararası varışla dünyanın en popüler yabancı destinasyonu olarak açıklandı. Verilere göre 2023’te en çok uluslararası ziyaretçi ise İstanbul’a geldi.

Listedeki İlk 20 Şehir Hangileri?

Dünyanın en iyi 100 şehri listesinde en iyi 20 şehir şu şekilde yer aldı:

1.Paris, Fransa

2.Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

3.Madrid, İspanya

4.Tokyo, Japonya

5.Amsterdam, Hollanda

6.Berlin, Almanya

7.Roma, İtalya

8.New York, ABD

9.Barcelona, İspanya

10.Londra, Birleşik Krallık

11.Singapur, Singapur

12.Münih, Almanya

13.Milan, İtalya

14.Seul, Güney Kore

15.Dublin, İrlanda

16.Osaka, Japonya

17.Hong Kong, Çin

18.Viyana, Avusturya

19.Los Angeles, ABD

20.Lizbon, Portekiz