in

Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Belediye Başkan Adayı Oldu!

CHP Genel Merkezi’nde yerel seçimler için bazı illerde ve ilçelerde adaylar belli olmaya başladı. Ankara’nın Etimesgut ilçesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nu Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Erdal Beşikçioğlu’nun Hayatı

5 Ocak 1970 tarihinde dünyaya gelen ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Ankara’nın yerlisi olarak bilinir. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamlamıştır. Mezuniyetini İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde gerçekleştirmiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan 1993 yılında mezun olmuştur. Devlet Tiyatroları’nda oyunculuk kariyerine başlamıştır. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda müdür vekili olarak görev almıştır. 2015 yılında emekli olan Erdal Beşikçioğlu, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar hizmet vermiştir. Kariyerinde birçok dizi projesine imza atan Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç. dizisinin başrol oyuncusu olarak büyük bir beğeni kazanmıştır. Erdal Beşikçioğlu, kariyerinde şu önemli projelere imza atmıştır:

  • 1. Behzat Ç.
  • 2. Köprü
  • 3. Vali
  • 4. Barda
  • 5. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
  • 6. Kurtlar Vadisi Filistin
  • 7. Adı Efsane
  • 8. Kağıt Ev

Adaylığına Dair Gelişmeler

Behzat Ç. karakteriyle tanınan sanatçı, CHP’nin Bülent Ecevit Siyaset Okulu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Etimesgut belediye başkan adayı olarak gösterilen Erdal Beşikçioğlu, aday tanıtım toplantısında şu sözleri dile getirdi: “Eskiden senaryoları okuyup karakterleri çıkartıyorduk. Sanırım artık senaryoyu biz yazacağız. Gelecekte bu yazdığımız senaryoyu seyrettiğimizde umarım hepimiz büyük bir keyif alırız.” Adaylığının heyecan verici bir süreç olduğunu vurgulayan Beşikçioğlu, “Onca dizi, film ve yaratılan karakterlerin içinde her seferinde kendimden bir parçayı, hayata ve toplumu algılama biçimimi ve onların içerisinden örnek olacak durumları yakalamak için çaba sarf ettim. Sanatla iç içe geçen yaklaşık 30 yılın ardından tek değişen şey, ‘seyirci’ olarak adlandırdığımız yurttaşlarımızı ‘seçmen’ olarak nitelendireceğiz” dedi.

Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ise ilçelerinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini belirterek, “Etimesgut, bu seçim döneminde kazanmaya yakın olduğumuz ilçelerden bir tanesi. Sayın Beşikçioğlu ile Behzat Ç’yi ben sık sık karıştırıyorum. Behzat Ç’nin Etimesgut’a çok yakışacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

Daha fazla gündem haberlerine ulaşmak için tıklayınız.