in , ,

Faruk Koca Hakeme Yumrukla Saldırdı, Dünya Gündemine Oturdu!

MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasında Trendyol Süper Ligi‘nde 15. hafta maçında kulüp başkanı Faruk Koca, hakeme saldırdı. 1-1 sona eren maçın ardından hakeme yapılan yumruklu saldırı kısa sürede dünya gündemine oturdu.

Eryaman Stadı’nda maçın bitiş düdüğünün ardından sahaya giren Faruk Koca, maçın orta hakemi FIFA Kokartlı Halil Umut Meler‘e yumruk attı. Yaşanan arbedede Meler aldığı darbeyle yere düştü. Bu hareketten sonra etrafı hızlıca güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Fenalık geçiren Koca’yı ise yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Sahada 10 dakika kadar tedavisi yapılan Meler, yoğun güvenlik önlemleri altında sahadan ayrıldı. Bu esnada MKE Ankaragücü taraflarının Faruk Koca için yaptığı destek tezahüratları da dikkat çekti. Tribünlerden sahaya atlayan taraflar oldu. Ancak bu taraftarlara güvenlik güçleri müdahale etti. Karşılaşmada Halil Umut Meler, maçın 50. dakikasında Ali Sowe‘a ikinci sarı kartı göstererek oyun dışı bırakmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki aldı. Maç sonunda Koca ve birçok taraftar sahaya atladı.

Trendyol Süper Ligi Süresiz Ertelendi

Olayın ardından ilk olarak hakemler maçlara çıkmama kararı aldı. Daha sonra da TFF, Trendyol Süper Ligi’nde maçları süresiz bir şekilde erteledi. Başta büyük spor kulüpleri, siyasiler ve sanatçılar yapılan Faruk Koca için kınama mesajlarını paylaştı. Birçok kesimden tepki alan bu hareket ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bir tweet paylaştı:

“Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Faruk Koca’nın AKP milletvekili olduğu ortaya çıkınca parti ihraç talebi için Koca’yı disiplin kuruluna sevk etti. Öte yandan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da olay sonrasın açıklamalar yaptı. Belözoğlu yaptığı açıklamada Halil Umut Meler için üzgün olduğunu ifade etti. Ankaragücü de daha sonra bir özür mesajı yayınladı.

Olayın bir anda dünya gündemine oturması ile UEFA’dan bir açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Henüz bu konunun ülkemizin uluslararası organizasyonlardaki durumunu etkileyip etkilemeyeceği belli değil.

Yazar Elif Toy