in

Uber Sabit Hizmet Bedeli Uygulayacak

Yeni yapılan düzenlemeyle Uberle taksi çağıran kişiler 20 TL Uber sabit hizmet bedeli ödeyecek.

Uber Türkiye , kullanıcılarına gönderdiği SMS ile yeni hizmet tarifesi hakkında bilgi verdi. Bilgilendirmede tüm kullanıcıları ilgilendiren önemli bir detay vardı. İletilen bilgiye göre yeni dönemde Uber’deki kullanıcılar sabit bir hizmet bedeli üzerine yolculuk tutarını hesaplayacak. Ticari taksilerde kullanılan uygulama ile artık her araç çağırdığınızda 20 TL komisyon bedeli de ödeyeceksiniz.

Uber Sabit Hizmet Bedeli

Uber Sabit Hizmet Bedeli Kullanıcılarını Etkileyecek

Yargıtay kararı ile Türkiye’de taksi hizmetlerine bir düzenleme gelmişti. Düzenlemede taksiler ile ilgili birçok konuda halkın istediği noktaya daha kolay ulaşımını kolaylaştırmak üzere çeşitli adımlar vardı. Uber’den bu düzenleme sonrasında kullanıcılarına önemli bir bilgilendirme bildirim, e-posta ve SMS yoluyla gitti. Firmanın uygulayacağı sabit hizmet bedeli, nakit ve kredi kartı ile yapılan yolculuklarda geçerli olacak. Bu bedeli yolculuk özetinde de görebileceksiniz. Yani ortalama 80 liralık bir yolculuk yaptığınızda, hizmet bedeli ile 100 lira olarak ödeme yapacaksınız.

Uber hizmet bedeli, uygulamada herhangi bir alt limit olmadan tüm yolculuklar için hizmet bedeli geçerli olacak. Firmanın aldığı bu karar ile kullanıcıların alternatif ulaşım kanallarına yönelmesi de mümkün.

Uber‘in bu kararı ile ilgili diğer güncel gelişmeler önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yazar Elif Toy