in

Fırında Tavuk Tarifi İçin Mutlaka Almanız Gereken 5 Malzeme

Fırında Tavuk Tarifi
Fırında Tavuk Tarifi

Fırında tavuk en sevilen ve pratik kabul edilen lezzetlerden biridir. Fırında tavuk değiştirilebilir ve çeşitlendirilebilir bir lezzet olması sebebiyle ayırt edicidir. Bir tavuk yaparken birçok yöntem vardır. Bunlardan biri de fırındır. Fırında yapılan tavuk yemekleri daha sulu ve aynı zamanda üstü çıtır çıtır olabilir. Bu durumda fırında tavuk yaparken lezzeti daha çeşitli hale getirebilirsiniz. Tavuğun yanına farklı malzemeler ekleyebilirsiniz ve tadını zenginleştirebilirsiniz.

Fırında Tavuk Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Fırında tavuk tarifi için gerekli olan birtakım malzemeler vardır. Bu malzemelerin başında elbette tavuk gelir. Burada daha çok baget tercih edilir ancak bu yine de değişken olabilir. Tavuğu fırında yapmak isteyenlerin beraberinde yağ, salça, sarımsak, ve bolca baharat da kullanması gerekir. Bunlar olmazsa olmaz 5 malzeme içerisinde yer alır. Aynı zamanda tavuk yaparken patates de vazgeçilmez bir malzemedir. Bu malzemelere ek olarak biberler ekleyebilirsiniz ya da domates ile aromayı zenginleştirebilirsiniz.

Fırında Tavuk tarifi
Fırında Tavuk tarifi

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk tarifi için öncelikle malzemeleri belirlemek gerekir. Bu malzemeler arasında tavuk dışında;

  • Salça,
  • Sıvı yağ,
  • Patates,
  • Baharat ve
  • Sarımsak gibi 5 önemli malzeme yer alır.

Bular dışında biberler, soğanlar, tuz gibi pek çok malzeme de tercihe göre eklenmeye açıktır. Bu malzemeler için öncelikle tavuklar paketten çıkarılır ve sudan geçirilir. Tavuklar temizlendikten sonra salçalar karıştırılır. Hem domates hem de biber salçası bir arada kullanılabilir. Sonrasında sarımsak eklenir. Buna istenen baharatlar da eklenmektedir.

Fırında tavuk yaparken soğanlar, patatesler, domatesler ayrı ayrı kesilir ve bir noktada birleştirilir. Tüm malzemeler salçalı harç içerisine yedirilir. Biraz da su eklemek gerekir. Sonrasında tavuk fırına yerleştirilir. Bunun için fırın poşeti kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tepsiye de bu malzemeleri dizebilirsiniz. Fırında yapılan tavuk için belirlenen süre genellikle 40 dakika civarındadır. Isı da 180 derece ile 200 derece arasında fırına göre değişkenlik gösterebilir. Fırında tavuk yaparken 5 önemli malzemeyi asla aksatmayın. Sizler de birçok tarifi püf noktası ile web sitemizde bulabilirsiniz.