in

Haftanın Yatırım Alan Şirketleri Hangileri?

Yatırım Alan Şirketler
Yatırım Alan Şirketler

Haftanın yatırım alan şirketleri ile ilgili bilgi sahibi olmak, bu  doğrultuda yeni yatırımcı olarak bir girişimde bulunmak istiyorsanız, nasıl bir yol izleyeceğiniz ile alakalı bilgilere yazımızda ulaşım sağlayabilirsiniz. Henüz 2024 yılının başlarında olsak da geçen seneye göre oldukça kazanç sağlayan şirketlerin var olduğunu inkâr edemeyiz. Bazı şirketler var ki her dönemde kazanç sağlamanız konusunda, oldukça kurtarıcı bir nitelik barındırıyor. Haydi, hep beraber bu şirketler ile alakalı bilgileri inceleyelim.

Akbank

Banka sektörü içerisinde yer alan Akbank şirketi, aynı zamanda kendi sektöründe de en çok yatırım alan şirketlerin başında geliyor. Sermaye piyasası aracının işlem gördüğü pazarı, yıldız pazar konumundadır. Bu doğrultuda nitelikli yatırımcıların arasında, her geçen gün yatırımlarında da bir artışa gidildiği gözlemleniyor. Aslında bir bakıma Akbank şirketi, kendi sektörünün yıldızı konumunda olarak her geçen gün varlığını daha da gözler önüne seriyor diyebiliriz.

Yatırım Alan Şirketler
Yatırım Alan Şirketleri

Alarko Holding

Alarko holding şirketinin sektörü, mali kuruluşlar, holdingler ve yatırım şirketleri alanında bulunuyor. 1974 yılından günümüze dek işlem görmeye aralıksız devam eden Alarko holding, başarılı bir şekilde varlığını sürdürüyor. Şirketin en çok faaliyet gösterdiği alan ise ısıtma, havalandırma, klima, pompa ürünlerinin üretimidir. Haftanın en çok yatırım alan şirketlerinin de başında Alarko holding geliyor.

Arçelik

Arçelik anonim şirketi, 1986 yılından günümüze varlığını sürdüren bir diğer köklü şirketlerdendir. Arçelik şirketinin faaliyet konusu ise dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği alanında üretim, pazarlama, satış ve satış sonrası müşteri hizmetleri, ithalat ve ihracat ile ilgili tüm faaliyetleri içeriyor. Aynı zamanda Arçelik anonim şirketinin kendi sitesinde paylaşmış olduğu sürdürülebilirlik raporları incelendiğinde, 2050 yılında tüm değer zincirinde net sıfır emisyona ulaşmayı hedeflemekte olduklarını halkla açık bir şekilde paylaşıyorlar.

Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere geçmişten günümüze varlıklarını, oldukça titiz bir çalışma ile korudukları gözden kaçırılmaması gereken bir gerçektir. Aslında çok basit bir araştırma ile de yatırım yapılması gereken şirketlerin geçmişine ve gelecekteki planlarına bakılarak, nereye yatırım yapılması gerektiği konusunda kesin bir bilgiye ulaşılabilir. Haftanın yatırım alan şirketleri ve aslında da en başarılı şirketlerinin bilgilerini, sizlerle paylaştık. Bu konuda ve gündem hakkındaki diğer gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.