in , , ,

Hulusi Kentmen’in Baba Rolünü Oynadığı En Sevilen Filmler

Hulusi Kentmen şüphesiz Türk Sinemasının en meşhur isimlerindendir. Kentmen birçok babacan rolde oynamış ve izleyicinin beğenisini yaptığı rollerle kazanmıştır.

Hulusi Kentmen 1993 yılında aramızdan ayrıldığında 500’e yakın yapımda yer almış. 

Bulgaristan’ın Tırnova kentinde 1912 yılında doğan Kentmen’i sert görünümlü, inatçı ama içten içe şefkat dolu rolleriyle hatırlıyoruz. Çoğu zaman zengin ama halden anlayan iş adamını ya da çocukla çocuk olan dedeyi, bazen babacan polisi, bazen de mütevazı ama bilge mahalle büyüğünü canlandırmıştı. Pos bıyıklarıyla ünlüydü.

Hulusi Kentmen hangi filmlerde baba rolünü canlandırdı?

Kentmen 1942’de Sürtük filmiyle sinema hayatına giriş yaptı. Karakter oyuncusu olarak zihinlerde yer eden Kentmen, tatlı-sert ve babacan tavrıyla, halkın diline ”Hulusi Kentmen gibi” benzetmesini yerleştirdi. Usta oyuncu, 1942-1988 yılları arasında 300’e yakın filmde rol aldı. Şimdi gelin usta oyuncunun hangi filmlerde baba rolünde olduğuna bakalım.

1) Baba Bizi Eversene

Usta oyuncunun en sevilen filmlerinden biridir. Başrollerde ise Barış Manço’yu görebilirsiniz. Filmde dönemin en çılgın rock sanatçısını canlandırıyor. Aynı zamanda Kentmen de kendisinden haz etmeyen bir patronu canlandırmakta.

2) Ah Nerede

Otoriter bir baba rolü ile yine ekranlara gelen ünlü oyuncu bu filmde üç oğlunu şehir dışına okumaları için gönderiyor. Biri siyasi hareketlere katılırken biri kumarda birisi de kadınların arkasında zaman geçiriyor. Bunun üzerine babaları olarak üzerlerinde otorite kurmak istiyor.

3) Tatlı Dillim

En sevilen filmlerinden birisi Tatlı Dillim filmidir. Başrollerde Tarık Akan ve Filiz Akın yer alıyor. Kentmen bu filmde çapkın ve hovarda bir basketbol oyuncusunun zengin babasını canlandırıyor. Tarık Akan bir köy kampında gördüğü güzel öğretmenine aşık oluyor. Ancak olaylar karışınca baba olarak araya girme gereği duyuyor.

4) Uyanık Kardeşler

Uyanık Kardeşler filminde otoriter bir baba rolünde oynayan Hulusi Kentmen Kadir İnanır ve Müjdat Gezen ile birlikte rol alıyor. Filmde fabrikatör babalarından gizli saklı iş çeviren iki kardeşin hikayesi anlatılıyor.

5) Gel Barışalım

Filmde zengin bir kız ile fakir bir delikanlının tüm engellere rağmen evlenmeleri ve severek boşanmaları konu ediniliyor. Ümran (Müjde Ar), zengin ve soylu bir ailenin güzeller güzeli kızıdır. Tabii ki Ümran’ın babası rolünde Hulusi Kentmen yer alıyor.

Abbas (Hulusi Kentmen) bu evliliği onaylamıyor. Ümran, babasını karşısına alarak sevdiği adamın peşinden gidiyor.

6) Yalancı Yarim 

Film Yeşilçam’ın en çok beslendiği zengin-fakir aşkını konu alıyor. Tarık Akan zengin çocuk, Emel Sayın fakir kızdır. Emel Sayın, zengin bir adam olan Hulusi Kentmen’i babası olarak tanıtıyor çünkü fakir biri olarak zengin biriyle beraber olamayacağını düşünüyor.

Hulusi Kentmen diğer filmlerden farklı olarak bu filmde sahte baba rolünü oynuyor.

Daha fazla bu tarz içerik için tıklayın.