in ,

BeğenmekBeğenmek ŞaşırmakŞaşırmak SevmekSevmek

iCloud Hesabı Nasıl Açılır?

Apple kullanıcıları, dosyalarını güvenli bir şekilde depolamak ve farklı cihazlar arasında senkronize etmek için iCloud hesabı oluştururlar. Bu işlemi başlatmak için öncelikle cihazlarına iCloud uygulamasını indirebilirler. iCloud.com adresini ziyaret edebilirler. Daha sonra Apple Kimliği ile giriş yaparak mevcut bir hesabı kullanabilir. Ayrıca yeni bir Apple Kimliği oluşturabilirler.

Apple Kimliği oluşturulduktan sonra iCloud hesaplarını özelleştirebilirler. Bu aşamada, dosyalarını otomatik olarak senkronize etme, yedekleme ve depolama tercihlerini belirleyebilirler. iCloud; iOS, macOS ve Windows işletim sistemlerinde kullanılır. iCloud bulut tabanlı bir sistemdir. Bundan dolayı kullanıcılar dosyalarına herhangi bir cihazlarından erişebilir ve güncelleyebilirler. 

iCloud Hesap Oluşturma Adımları 

Apple’da iCloud hesabı oluşturmak için şu adımları izlemeniz gerekir:

  1.  İlk olarak kullanmak istediğiniz cihazın bir Apple ürünü olması gerekiyo. Bu cihaz iPhone, Mac veya iPad olabilir. İlgili cihazı açarak işe başlayabilirsiniz.
  2. Cihazınızın ayarlar sekmesine geldiğinizde, önceden oluşturduğunuz kullanıcı adını göreceksiniz. Bu noktada kullanıcı adına tıklamanız gerekiyor.
  3. Bu aşamada karşınıza bir menü çıkacaktır. Menüden iCloud seçeneğini bulmalısınız.
  4. iCloud’a tıkladıktan sonra karşınıza çıkan iCloud ayarlarından ‘hesap oluştur’ düğmesine basmalısınız.
  5. Ardından kişisel bilgilerinizi girmeniz istenecek bir sayfa karşınıza çıkacak.
  6. Şifre ve doğrulama işlemleri ile güvenliği sağladıktan sonra iCloud hesabınızı açmak için üyeliği başlatırken kullanım şartları ve gizlilik politikasını kabul etmeniz gerekiyor.
  7. Doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra iCloud hesabınız açılmış olacak. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra senkronize etmek istediğiniz dosyaları ve kullanmak istediğiniz iCloud hizmetlerini ayarlamak size düşecek. İşte, bu basit adımları takip ederek iCloud hesabınızı oluşturabilir ve dosyalarınızı güvenle yönetmeye başlayabilirsiniz.

iCloud Hesabı Oluşturmak Ücretsiz Mi? 

iCloud hesabını açarken kullanıcılara sunulan 5 GB’lık depolama alanının ötesinde daha fazla seçenek bulunuyor. Ayrıca iCloud+ adı verilen bu üyelik, daha geniş depolama alanı sunuyor. Bununla birlikte Premium özelliklere erişim imkanı sağlıyor. iCloud+ içerisinde birçok farklı paket seçeneği var. Bazıları 50 GB ek depolama alanı sunarken diğerleri 200 GB ek depolama imkanı sağlıyor. Bu seçenekler arasından hem bütçenize uygun olanı hem de depolama ihtiyacınıza en uygun olanı seçme şansına sahipsiniz. iCloud+’ın esnek paket seçenekleriyle, kişisel tercihlerinize uygun bir depolama çözümü bulabilirsiniz.

Daha fazla teknoloji haberi için sitemizi takip edebilirsiniz.