in

Kadın Voleybol Milli Takımı’nın Efsane 5 Oyuncusu 

Kadın Voleybol
Kadın Voleybol

Filenin Sultanları, 2023 milli takım sezonunda Milletler Ligi Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kupası adlı olimpiyatlarda kazandığı kupalarla unutulmaz bir başarı elde etti. Türk spor tarihinde, takım sporlarında Avrupa Şampiyonluğu elde eden ilk ekip olarak öne çıktı. Aşağıda yer verdiğimiz kadın voleybol 5 oyuncu ise en iyiler arasında yer aldı. 

Melissa Vargas

Küba kökenli kadın voleybolcu, 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda İsveç ile oynanan maçta 112 km hızında bir servisle yeni bir rekora imza atmıştır. Turnuvanın “En Değerli Oyuncusu” seçilmiştir. 

Ebrar Karakurt

U23 Milli Takımı ile Dünya Şampiyonluğu yaşayan Ebrar Karakurt, U18 Milli Takımı’yla katıldığı Dünya Şampiyonası’nda “En İyi Smaçör” ödülünü kazandı. 2018’de VakıfBank A Takımı’na yükselen Karakurt, bu süreçte hem Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu hem de Türkiye Ligi Şampiyonluğu elde etti.

Zehra Güneş 

2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri’nde birincilik elde ederek Filenin Sultanları’nın 2020 Tokyo Olimpiyatları kadrosuna dahil oldu. Olimpiyat Oyunları’nda yer alarak önemli bir performans sergiledi. Türkiye A Kadın Milli Takımı, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve 2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Her iki turnuvanın da “En İyi Orta” oyuncusu seçildi.

Cansu Özbay

Türk profesyonel voleybolcu, Türkiye kadın milli voleybol takımı ve Vakıfbank Sultanlar Ligi’nde pasör olarak görev aldı. Kariyerinin önceki dönemlerinde Göztepe, Arkas, Beşiktaş ve Nilüfer Belediyespor gibi kulüplerde oynadı. Türkiye’yi pasör pozisyonunda temsil eden bu yetenekli sporcu, gümüş madalya kazanmanın yanı sıra turnuvanın “En İyi Pasörü” seçildi.

Hatice Gizem Örge 

Küçük yaşlardan itibaren Milli takımda yer alarak Yıldız Kız Milli Takımı ile Dünya dördüncülüğü, Gençlik Olimpiyatları ve Balkan şampiyonlukları gibi başarılar elde etti. Dünya, Avrupa ve Türkiye Ligi’nde “En İyi Libero” ödüllerini kazandı. 2021-22 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu. 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda kadın milli voleybol takımının kadrosunda yer aldı. Benzer içerikler için sitemizi takibe alabilirsiniz.