in , ,

SmackDown, 2025’ten itibaren Netflix’te yayınlanacak.

SmackDown için World Wrestling Entertainment (WWE), Netflix ile gerçekleştirdiği yeni bir anlaşmayı kamuoyuna duyurdu. Bu kapsamda, şirketin en popüler dövüş programları ve belgeselleri çok yakında Netflix platformunda izlenebilecek. Peki, Smackdown Türkiye’de yayınlanacak mı?

Gelecek yıldan itibaren, “Monday Night Raw” Netflix üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak. İlk etapta, ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve Latin Amerika gibi ülkelerde bu hizmet sunulacak. Ancak, platform ilerleyen zamanlarda daha fazla ülkeye açılacağını belirtti.

Ek olarak, Netflix popüler etkinlikler arasında yer alan yayın, NXT, WrestleMania, SummerSlam ve Royal Rumble gibi birçok WWE etkinliğini sunma kararı aldı. Bu anlaşma çerçevesinde, yayın devi, 2025’ten itibaren tüm WWE içeriklerini kullanıcı kütüphanelerine ekleyecek.

Maalesef, anlaşmanın mali detayları henüz açıklanmamıştır. Ancak raporlar, önümüzdeki 10 yıl içinde WWE’nin değerinin 5 milyar doların üzerine çıkacağını gösteriyor. Bu değerin büyük bir kısmının ise Netflix üzerinden elde edileceğini gösteriyor.

Bu ortaklık, Netflix kullanıcılarına WWE’nin televizyon programları ve diğer yayınlarını izleme imkanı sunacak. Ancak, WWE programlarının Türkiye’de ne zaman yayına gireceği konusunda henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Bu aynı zamanda WWE’nin dijital yayıncılık alanındaki en büyük adımını temsil ediyor. Şirket, uzun süredir takipçi kitlesini kablolu ve televizyon yayınlarının ötesine taşımayı hedefliyordu. Netflix ise bir süre boyunca dövüşle ilgili içerikleri takip edebileceğiniz bir platform haline gelecek.

Türkiye’den İzlenebilecek Mi?

Ülkemizdeki güreş tutkunları, bu gelişmeye sevinmeden önce biraz beklese iyi olur. Çünkü bahsi geçen anlaşma, 2025 yılının Ocak ayından itibaren yalnızca ABD, Kanada, İngiltere ve Latin Amerika ülkeleri için geçerli olacak. Bu nedenle, başlangıçta Türkiye’den Netflix aracılığıyla WWE RAW izlemek mümkün olmayacak.

WWE ve Netflix, anlaşmanın ilk aşamasını tamamladıktan sonra ilerleyen süreçte anlaşmayı diğer ülke ve bölgelere de genişletmeyi hedeflediklerini belirtiyorlar.

Ayrıca, anlaşmanın bir parçası olarak Netflix, ABD dışındaki tüm WWE şovlarına ev sahipliği yapacak. WWE’nin haftalık şovları olan SmackDown ve NXT’nin yanı sıra WrestleMania, SummerSlam ve Royal Rumble gibi şirketin PPV canlı etkinlikleri de Netflix’te olacak. WWE’nin ödüllü belgeselleri ve orijinal dizileri de 2025 yılından itibaren Netflix’te yer alacak.

Daha fazla bu tarzda içerik için web sitemize göz atabilirsiniz.