in

SevmekSevmek BeğenmekBeğenmek

Kış Hastalıklarından Korunmak İçin Tüketebileceğiniz 12 Besin 

Kış mevsiminde vücudumuzu hastalıklardan korumak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerekir. Egzersiz ve düzenli uyku ile beraber vücudumuza yapacağımız en büyük iyiliklerden biri de doğru beslenmek olacaktır. Bu kapsamda kış hastalıklarından korunmak için tüketebileceğiniz 12 besin nedir? Gelin, birlikte inceleyelim

1. Ceviz

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan ceviz, E vitamini açısından oldukça zengindir. Dolayısıyla güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olabilmek için günlük beslenmede mutlaka yer verilmesi gerekiyor. 

2. Kefir

Kefirin bağışıklık sistemini güçlendirmede etkisi bulunuyor. Ayrıca kefir, yüksek kalsiyum ve D vitamini içeriği sayesinde vücudun hastalıklara karşı savunmasını güçlendiriyor. 

3. Ispanak

Demir, K vitamini, kalsiyum ve folik asit ten zengin olan ıspanak, içeriğindeki antioksidan ve C vitamini sayesinde enfeksiyonlara karşı savaşmada yardımcı oluyor. 

4. Brokoli

A, C ve E vitamini yönünden zengin, antioksidan kapasitesi de yüksek olan brokoli, kış boyunca tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. 

5. Zencefil

Grip ve soğuk algınlığı denildiğinde akla ilk gelen besinlerden zencefil, yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 

6. Portakal

Lif içeriği yüksek bir besin olan portakal, kışın tüketilen meyvelerin başında geliyor. Ayrıca içerdiği C vitamini bakımından da önemli bir besin. 

7. Armut

A ve B vitamini içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyip kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor.

8. Havuç

Havuç, A vitaminini içeriği yüksek olan sebzeler arasında. Böylelikle cilt ve göz sağlığında olumlu rol oynuyor. Bunun yanı sıra içerdiği lifler sayesinde bağırsakların çalışmasına etki ediyor. 

9. Elma

E vitamini açısından zengin olan elma, içeriğindeki liflerle de sağlığımıza olumlu katkı sağlıyor. Özellikle de kabuğunda bulunan zengin lif, elmayı kabuklu tüketmeyi faydalı kılıyor. 

10. Bal Kabağı

Havuç gibi göz sağlığı açısından çok faydalı olan bir besin. Bununla birlikte bağırsak sağlığını korumaya yardımcı oluyor. 

11. Ayva

Genellikle üst solunum yolu hastalıklarının önlenmesinde rol oynar. Bunun yanında ayva, bol lifli yapısıyla kabızlık ya da ishal ve gibi bağırsak hastalıklarının semptomlarını azaltmaya yardımcı oluyor. 

12. Pancar

Pancar çinko, potasyum ve yüksek lif oranı barındırır. Ayrıca folik asit, C ve B vitaminleri açısından zengindir.