in , ,

TOGG Aralık Ayı Teslimat Sayısı Açıklandı

Togg’dan T10X teslimatları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Şirket, aralık ayında 6 bin 8 adet T10X teslim ettiğini ilan etti. Aralık ayında düzenlenen çekilişle 6.008 kişiye daha T10X teslim edildi. Böylelikle toplam teslimat sayısı 20 bine yaklaşmış oldu. Togg, “Türkiye verdiğimiz sözü tuttuk” dedi. Üstelik hangi ile kaç adet araç teslimatı yapıldığı da haritada gösterildi. Kullanıcılar hangi ilde kaç Togg teslim aldı? Bütün yönleriyle işte haberin detayları…

Türkiye’nin ilk ve tek elektrikli yerli otomobili Togg’un üretim fabrikası 29 Ekim 2022’de açılmıştı. İlk satış tarihi 16 Mart 2023 olan Togg’un hedefi yıl içinde 28 bin üretim yapmaktı. Buna bağlı olarak yerli otomobil Togg, üretim süreçlerini hızlandırmaya devam ediyor. Bununla beraber Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu teslim edilen T10X sayısı ile ilgili yeni açıklama yaptı. Yapılan açıklamalar, başlangıçta sancılı bir teslimat süreci yaşayan şirketin kötü günleri geride bırakarak rekorunu tazelediğini gösteriyor. Bunun yanı sıra açıklanan Aralık ayı rakamları, şirketin teslimat süreçlerini hızlandırdığını da açık şekilde ortaya koyuyor. Genel itibariyle aralıkta kaç Togg teslim edildi?

Aralık ayı teslim edilen Togg sayısı 

Togg T10X modeli ile Türkiye elektrikli otomobil piyasasına iddialı bir giriş yapmıştı. Bu iddialı giriş ile beraber Togg yüksek performansı, şık tasarımı ve uygun fiyatıyla dikkat çekmişti. Togg’un açıklamasında belirtildiği gibi 1-30 Aralık 2023 tarihleri arasında 6.008​ T10X teslimatı yapıldığını görüyoruz. Önceki ayda 4.401 adet teslimat yapıldığını belirtmek gerekiyor. Togg T10X’in toplam teslimat sayısı, aralık ayındaki 6.008 teslimatla 19 bin 583’ye ulaştı. Buna bağlı olarak şirket 20 bin teslimata yaklaştı. Önceki aylara baktığımızda da artışın sürdüğünü görüyoruz. Teslimat sayısının, mayıs, haziran ve temmuz ayında 1.435 olarak açıklandığını görmüştük. Bununla beraber Togg ağustosta 1.965, eylülde 2.204, ekimde ise 3.567 araç teslim etti. Togg Kasım ayındaki teslimatla bir kez daha rekor kırdı. Şirket 81 ilin tamamına teslimat yaptığını açıklanırken 2024 yılı itibariyle yedek talihlilerin araç teslimatlarına başlayacağını duyurdu. Iğdır ilinden sadece 1 kişinin Togg alması ise dikkatleri çekti.

“Türkiye’mize verdiğimiz sözü tuttuk’’

Yerli otomobil markası Togg Türkiye’de yeni bir girişimciliğe imza atmıştı. Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili olmasıyla dikkat çeken Togg yıllık satış hedefine neredeyse ulaştı. Bütün bu özellikleriyle beraber Türk halkının ilgisini ve sevgisini kazanan Togg twitter hesabında şu açıklamayı paylaştı:

“Türkiye’mize verdiğimiz sözü tuttuk. Aralık ayında çekilişle T10X almaya hak kazanan 6.008 kullanıcımıza daha akıllı cihazlarını teslim ettik. Bugün itibarıyla 81 ilimizin tamamında, heyecanımızı paylaşan ve en başından beri desteğini esirgemeyen  19 bin 583  kullanıcımız T10X’lerine kavuştu. Söz verdiğimiz gibi yedek talihlilerimizin teslimatlarına da 2024 yılında hız kesmeden devam edeceğiz. Son olarak yollarda daha fazla karşılaşmak dileğiyle…”