in ,

Kıvanç Talu ve Beril Talu Yakalandı! Dolandırıcılıkla Suçlanmışlardı!

Kıvanç Talu ve Beril Talu
Kıvanç Talu ve Beril Talu

Sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu, 150 milyonluk vurgun iddialarıyla Türkiye’de gündemde! Dolandırıcılıkla suçlanan çift, “reklam işi” adı altında yaptıkları faaliyetlerle çevrelerinden yüklü miktarlarda para topladı. Ardından yurt dışına kaçtıkları suçlamasıyla havalimanında gözaltına alındı. Dilan Polat olayının ardından sosyal medya fenomenlerine yönelik artan dikkat, Talu Ailesi’ni de içine aldı.

Kıvanç Talu komedyenlik ve oyunculuk kariyeri ile tanınıyor. Eşi Beril Talu ise reklamcılık sektöründeki tanınırlığıyla biliniyor. Çift, “Var Böyle Tipler” adlı Instagram sayfası ile geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştı. Ancak çiftin yakın çevresinden reklam işi adı altında 150 milyon dolar topladı. Ardından dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Kıvanç Talu ve Beril Talu
Kıvanç Talu ve Beril Talu

Çiftin Ponzi sistemiyle yani daha önce topladıkları paralarla yeni yatırımcıları cezbetme yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. Arkadaşlarından kuaförlerine kadar geniş bir çevreyi etkilemiştir. Çift, sosyal medya fenomenliği alanındaki popülerliklerini kullanarak bu faaliyetleri gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Reklam işi adı altında dolandırdıkları kişiler arasında manikürcü ve şoför gibi farklı meslek gruplarından insanlar bulunuyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gelen şikayetler üzerine Gürcistan’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen Talu çiftini yakaladı. Pasaportlarına el konulan çift, polis sorgusunun ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Çift, burada nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı. Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun ifadelerinde suçlamaları reddederek topladıkları paraların borç alındığı ve karşı tarafın tefecilik yaptığı savunması dikkat çekti. Ancak çift, mahkeme tarafından “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklama talebiyle cezaevine gönderildi.

Komedi Yeteneğiyle Tanınan Kıvanç Talu Kimdir?

Ankara doğumlu Kıvanç Talu, 1988 yılında dünyaya gelmiş ve memur bir ailenin çocuğu olarak büyümüştür. Mizah yeteneğiyle tanınan Talu, “Var Böyle Tipler” adını taşıyan kısa ve komik videolarıyla geniş bir izleyici kitlesi tarafından fark edilmiştir. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2007 yılında reklam yazarı olarak kariyerine başlamış ve ardından çeşitli ajanlarda çalışarak deneyim kazanmıştır.

2016 yılında kreatif direktörlük görevinden ayrılmıştır. Oyunculuk, seslendirme ve sosyal medya alanlarında bireysel bir yolculuğa çıkmıştır. Talu, sosyal medya platformlarındaki etkinliğini sürdürmek amacıyla 2015 yılından bu yana “Var Böyle Tipler” adlı Instagram sayfasını yönetiyor. Yeni gelişmelerden haberdar olmak için sitemize göz atabilirsiniz.