in

Kosgeb Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Kosgeb Başvuruları
Kosgeb Başvuruları

Kosgeb başvurularının ne zaman başladığı ve detaylarının ne olduğu birçok kişiyi heyecanlandırıyor. Kosgeb başvuruları ile küçük ve orta ölçekli bir işletme olarak değer kazanmak ve desteklenmek mümkündür. Kosgeb başvurularının detayları burada….

Kosgeb Başvuru Şartları Nelerdir?

Kosgeb’e başvurabilmek için birtakım şartları karşılamak gerekir. Kosgeb 2024’e başvurmak ve beraberinde kredi alabilmek için Kosgeb üzerinden bir girişimcilik sertifikası gerekir. Girişimcilik kursuna dahil olabilirsiniz ve sonrasında bu belgeyi kazanmanız mümkündür. E-devlet üzerinde sertifika başvurusu yapmak mümkündür. Online eğitimler gerçekleşir ve bu eğitimlerin ardından belge sunulu.

kosgeb başvuruları
kosgeb başvuruları

Kosgeb veri tabanı üzerinde bir kayıt oluşur. Sonrasında Kosgeb için uygun bankalardan birine gidip kredi başvurusu gerçekleşebilir. Başvuru için birtakım belgeler istenmektedir. Kişinin kimlik belgesi, girişimcilik sertifikası, iş yerine ait plan, ortakların kimlik belgesi, işyerinin adresi, ikametgah, SGK hizmet dökümü, talep beyannamesi, vergi levhası örneği, gelir çizelgesi ve bilanço ayıtları, açılış isin ve ruhsatları gibi belgeler şarttır. Bu belgelerin eksiksiz olarak sisteme dahil edilmesi gerekir.

Kosgeb Başvuruları Tarihi ve Detayları

kosgeb-basvurusu-
kosgeb basvuruları

Kosgeb’e başvurabilmek için geniş bir tarih aralığı vardır. 8 Aralık 2023 itibari ile 30 Kasım 2024 tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz. 30 Kasım 2024 tarihinde 23:59 saatinde başvuru kapatılacaktır. Bu süreçte başvurabilmek için belli başlı sektörler listelemiştir. Bu sektörler arasında imalat sektörü bütünü ile yer alır. Bunun dışında motorlu taşıt ve motosiklet onarımı, bilgi ve iletişim gibi farklı sektörler de yer alır. Aynı zamanda mesleki, bilimsel ve teknik faaliyet kapsamına giren faaliyetler ve diğer hizmetler gurubu da başvuru için hedef sektör kategorisinde yer alır.

Destek üst limiti olarak belirlenen miktar 14.000.000 TL olup geri ödemelidir. Erken ödemede indirim söz konusudur. Proje süresi olarak en az 8 ay ve en fazla da 12 ay belirlenmiştir. Bunun ardından bir proje izleme süreci başlar. Bu süreçler 4’er ay olarak ilerler. İşletme de bu süreçte kapsam dahilinde olacak kadar destek ödemesi talep edebilir.

Kosgeb hakkında merak ettiğiniz her detayı web sayfamız üzerinde görebilirsiniz.