in , , ,

Matthew Perry’nin Ölüm Raporunda Yer Alan Ketamin Nedir?

Friends dizisinde Chandler Bing rolüyle hafızalarda yer alan Matthew Perry’nin ölüm raporu belli oldu. Yapılan otopsinin ardından Perry’nin ketamin etkisi ile yaşanan bir boğulma sonucu ortaya çıktı. 54 yaşında hayata gözlerini yuman aktör, 29 Ekim günü evinin bahçesindeki jakuzide ölü bulunmuştu.

Matthew Perry’nin Ölüm Raporu

Yıldız oyuncunun ölüm nedeni otopsi raporunun gelmesi ile netleşti. Matthew Perry, güçlü bir yatıştırıcı olan ketamin kullanmış ve daha sonrasında jakuziye girmiş. Ketamin etkisi ile de fenalaşarak bilincini kaybetmiş ve jakuzinin içinde ne yazık ki boğularak can vermiş. Ayrıca otopsi sonuçlarında koroner arter hastalığı, aktörün vücudunda tespit edilen opioid bağımlılık ilacı buprenorfinin etkileri de yer alıyor.

Yani yapılan açıklamaya göre, ünlü oyuncunun ölümü bir cinayet değil. Los Angeles Bölgesi Tıbbi Muayene Departmanı olayı “kaza” olarak değerlendiriyor.

Ketamin Nedir?

Ketamin, güçlü bir yatıştırıcı madde olarak biliniyor. Kullanan kişilerde acı, endişe ve hayattan kopma hissi yaratıyor. Bundan dolayı yüksek depresyon ve aşırı kronik ağrılar ile mücadelede tercih ediliyor. Ketamin damardan, ağızdan, enjeksiyon ile, toz ya da sprey şekilde kullanımı olan bir madde. Ancak doktorlar çok büyük ağrıları veya ciddi depresyon belirtileri olmayan kişilere bu ilacı önermiyor.

ABC’nin haberine göre raporda, Perry’nin ilaca nasıl ulaştığı ise gizemini koruyor. Matthew Perry’nin ölüm raporu ortaya çıkmadan önce de çevresi alkol tedavisi gördüğünü söylüyordu. Ancak, alkol ve madde bağımlılığı mücadelesi veren Perry, yaşamının son zamanlarını kendine ayırmıştı. Bir kitap yazdığını da söyleyen ünlü oyuncu, son tedavisine de ölümünden bir buçuk hafta önce gitmişti.

Ölümünden sonra evinde yapılan incelemelerde herhangi bir uyuşturucu madde yoktu. Yalnızca oturma odasında birkaç nikotin elektronik sigara ürünü ve bir astım spreyi, buzdolabında ise diyabet ilacı tirzepatid ve nikotin lolipopları vardı.

Yazar Elif Toy