in

Mis Gibi Anne Keki Tarifi

Anne Keki Tarifi
Anne Keki Tarifi

Kek vardır, bir de anne keki vardır. İnsanı eskiye götüren ve evde kokusu yayılınca içi hoş olanlar anne kekinin tarifini de öğrenmek istiyor. Mis gibi anne keki tarifi ile siz de evinizde hoş bir koku oluştururken karnınızı da şenlendirecek. Mis gibi yumuşacık anne kekini sevdiklerinize de ikram edebilir ve onların mutluluğunu da görebilirsiniz. Anne keki tarifi için malzeme listemizi eksiksiz olarak toplayın ve hemen yapmaya başlayın

Anne Keki Malzemeleri Nelerdir?

Anne keki yaparken çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Her evde bulunan malzeme ile birlikte aklınızdaki anne kekini en kısa sürede yapabilirsiniz. 1 tepsilik anne keki yapmak istiyorsanız şu malzemeleri bulundurun:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt / isterseniz yoğurt da kullanabilirsiniz
  • 1 su bardağı sıvı yağ gereklidir.

Anne keki tarifini uygulamak için gerekli olan süre en fazla 5 dakikadır. Kekin pişirme süresi de 40 dakikadır ancak fırına göre değişim gösterebilir, kontrolle pişirmek önemlidir.

Anne Keki Tarifi
Anne Keki Tarifi

Anne Keki Tarifi İçin Uygulanması Gereken Aşamalar

Anne kekini yapmak isteyenler doğru aşamaları uygulayarak aynı sonucu elde edebilir. Genellikle kek yaparken malzemeler aynı olsa da kek aynı sonucu vermeyebilir. Bunda etkili olan pek çok faktör vardır. Bunlardan biri de malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Anne keki yaparken tüm malzemeler bir saat önceden dışarıya çıkarılmalıdır. Ardından tüm malzemeler belirlenen sıra ile karıştırılmalıdır.

Anne keki yapmak için öncelikle 3 tane oda sıcaklığındaki yumurta karıştırma kabına alınmalıdır. Yumurta beyazı ve sarısı ile dökülür. sonrasında şeker konulur ve mikser ile ortalama 3 ile 4 dakika kadar karıştırmak gerekir. Orta ya da son seviyede karıştırmak yeterlidir. Ardından şeker iyice eriyince süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim. Ardından unu da yavaşça koyalım. Bu işlemin sonrasında da karıştırmak gerekir ancak hafif bir çırpma işlemi yeterlidir. Tepsi tereyağı ile yağlanır ve her tarafı çevrilir. Biraz un dökerek dağıtılır. Ardından tepsiye kek harcı dökülür ve 150 derece fırında çevrilmeye bırakılır.

Daha fazla yemek tarifi için web sitemizi takip etmeyi unutma!