in ,

Prenses Diana’nın Gece Elbisesine Teklif!

Yakın tarihin en ünlü kadınlarından biri olan Prenses Diana, trafik kazası sebebiyle hayatını kaybetse de bugün hala önemini korumaya devam ediyor. Diana’nın 1985 yılında giydiği gece elbisesi ise bugün akıl almaz bir fiyata satıldı!

Prenses Diana Giydikleri ile Hala Gündemde

Galler Prensesi Diana, 1997 yılında bir trafik kazası sebebiyle hayatını kaybetmişti. Yaşadığı hayat boyunca hem İngiltere’de hem de tüm dünyada ilgi odağı olmayı sürdüren Diana, giydiği kıyafetleri ile de birçok kadına rol model olmuştu. Döneminin moda anlayışını belirleyen Galler Prensesi, gündüz giydikleri kadar özel davetlerde kullandığı gece elbiseleri ile de gündemde!

Prenses Diana’nın bugün hala giydikleri konuşurken bu kıyafetleri almak isteyen kişilerin sayısı da az değil. Öyle ki bu kıyafetler türünün tek örneği ve bizzat Diana tarafından giyilmiştir. Bunlardan biri de 1985 yılında giydiği bir gece elbisesi. Bu kıyafet Amerika Birleşik Devletleri’nde, Los Angeles’ta yer alan Julien’s Auctions adlı müzayede evinde bulundu. Kıyafet burada açık arttırmaya sunuldu ve çok kısa süre içerisinde alıcısını buldu. Prenses Diana bu elbiseyi ilk olarak 1985 yılında Floransa’da giymişti. Elbise bugün 1 milyon 148 bin dolara ( 33 milyon 395 bin 320 TL) alıcısını buldu. Galler Prensesinin giydiği bu kıyafetin tasarımcısı dünyaca ünlü Jacques Azagury olmaktadır. Elbisenin siyah ve mavi desenleri de gece elbisesinin en etkileyici unsurlarını oluşturmaktadır. Beklenen fiyatın neredeyse 11 katına alıcısını bulan giyside öne çıkan pek çok detay da bulunmaktadır. Mavi fiyonk detayı ile kıyafet oldukça ayırt edici.

Bugüne Kadarki En Pahalı Elbise

Müzayede aynı zamanda bugüne kadar satılan en pahalı Prenses Diana elbisesi olduğunu da belirtti. Yakın tarihlerde Prenses Diana’nın kuzulu kazağı da satışa sunulmuştur. Müzayedede sunulan bu kazak da yaklaşık 1.14 milyon dolara (30 milyon 721 bin TL) alıcısını bulmuştur. Teklifin belirtildiği süre de 15 dakika olarak sisteme geçerken toplamda 44 teklif yapıldığı belirtildi. Açık arttırmaya katılım tamamen online sistem üzerinden olup en çok teklifi veren bu tarihi elbiseyi kazanmıştır. Bu gibi pek çok magazin haberi için web sitemizi inceleyin!