in ,

Sahibinden.com’da Domain Krizi Büyüdü

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Sahibinden.com, 2 Ocak akşam saatlerinden dün akşama kadar kullanıcılara kapalı durumdaydı. Hem web sitesi üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden erişilemeyen platform ‘Bu siteye ulaşılamıyor, www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.’ uyarısı ile karşılaştı. Özellikle galericiler ve emlakçılar gibi işlerini bu platform üzerinden yürüten binlerce kullanıcı, erişim sorununun ticaretlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yaşanan krizin temelinde, Sahibinden.com’un domain süresinin dolması ve iddialara göre, bu domainin başka bir kişi veya firma tarafından satın alınması bulunuyor. Ancak, şirketin resmi açıklamasına göre, medyada yer alan bu iddialar gerçeği yansıtıyor. Şirket, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan erişim sorununun alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşanan teknik bir sıkıntıdan kaynaklandığını belirtti.

Sahibinden.com Açıklama Yaptı Endişeler Hafifledi

Açıklama yapan şirket, Alan adı hizmetini sağlayan firma ile ilgili teknik bir sorun yaşamamız nedeniyle platformumuza şu an için erişim sağlanamıyor. “Sorun en kısa sürede giderileceği için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine, şirketin sorunun çözümü konusundaki çabaları dikkat çekiyor ve kullanıcılara güven veriyor. Sahibinden.com kullanıcıları, erişim sorununun bir an önce çözülmesini ve normal işleyişe dönülmesini beklerken, şirketin yapıcı ve şeffaf tutumu, kullanıcıların endişelerini hafifletti.

Bu tarz haberleri web sitemizde bulabilirsiniz.