in , ,

Seçil Erzan davasında son karar!

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Dolandırılanlar arasında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimler de vardı. Seçil Erzan davasında mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Heyet, Ali Yörük ve Seçil Erzan’ın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma ise ertelendiği ortaya çıktı. İşte detaylar…

Gizli fon dolandırıcılığı davasında Seçil Erzan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Dava tanık dinlemeleriyle devam etti. 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla Seçil Erzan ve 6 sanık yargılanıyordu. Bunun yanı sıra davada mahkeme ara kararını açıkladı. Hatta Erzan için 252 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluklarının devamına karar verildi. Davada Asiye Öztürk, Kerem Can, Atilla Yörük ve Nazlı Can tutuksuz sanık olarak yer alıyordu. Mahkeme tutuksuz sanıklar hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin devamına hükmetti.

Duruşmaya sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük tutuklu bulundukları cezaevinden getirildi. Şüphesiz bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır oldu. Saat 11.00 sıralarında başlayan duruşma akşam saat 21.00 sıralarında sona erdi.

Bazı isimlere zorla getirilme kararı

Dolandırılan isimler arasında spor dünyasının ünlüleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan da vardı. Duruşmanın devamında heyet bu isimlerle ilgili de kararlar aldı.

Mahkeme, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan’ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine karar verdi. Zira haklarında zorla getirilme kararı çıkacak.

Sonraki duruşmanın tarihi belli oldu

Heyet, Erzan’ın banka hesap hareketlerinin ve cep telefonundaki banka çalışanlarıyla konuşmalarını istedi. Ayrıca heyet Ali Yörük ile Semih Kaya arasındaki banka hesap hareketlerini istedi. Mahkeme müştekilerin sanık Seçil Erzan tarafından yapılan sorgulamalara ilişkin Log kayıtlarının istenmesine ve ek olarak 2020-2023 yılları arasında Seçil Erzan ile birlikte bankada çalışan kişilerin kimlik bilgilerinin istenilmesine karar verdi.

Heyet, Denizbank’ın dosyaya sunduğu güvenlik kamera görüntüsünün bilirkişi heyeti oluşturularak rapor oluşturulmasına ayrıca soruşturma aşamasında Seçil Erzan’dan alınan belgelerin kolluk kuvvetlerinden mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bu kararlara ek olarak heyet duruşmayı 8 Mart 2024 tarihine erteledi.

Sonraki gelişmeler için sitemizi takipte kalın.