in ,

Türkiye Kupası’nda Kuralar Çekildi! İşte 4 büyüklerin rakipleri

Ziraat Türkiye Kupası’nda kuralar çekildi. Son 16 turu kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlendi.

Ardından kura çekimine federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri, Orhan Saka Konferans Salonu’nda katılım gösterdi.

Buna göre son 16 turu müsabakaları, 6-7-8 Şubat tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Trendyol Süper Lig’den Fatih Karagümrük, Hatayspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Antalyaspor, Başakşehir, Gaziantep FK, Samsunspor, Fenerbahçe, Sivasspor, Konyaspor, Trabzonspor ve Galatasaray, Trendyol 1. Lig takımlarından Bandırmaspor ve Gençlerbirliği ile TFF 2. Lig’den Anagold 24Erzincanspor son 16 turu kura çekiminde yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen kura çekimine, TFF’nin ikinci ve üçüncü liglerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Volkan Can, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, lig yönetimi direktörü Özcan Şefik ve ardından kulüp temsilcileri katıldı.

Volkan Can, burada yaptığı açıklamada, “Son 16 turuna kadar fair play anlayışıyla mücadele eden takımlarımızı tebrik ediyor, ilerleyen turlarda başarılar diliyorum. 24Erzincanspor, alt liglerden tek takım olarak son 16 turuna ulaştığı için ayrıca kutlanmayı hak ediyor. Bu nedenle onları tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Böylelikle son 16 turunda yer alan tek 2. Lig temsilcisi olan 24 Erzincanspor, MKE Ankaragücü ile eşleşti ve bu mücadele deplasmanda gerçekleşecek. Kulüp Başkanı Ömer Akyürek, kura çekiminin ardından basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:

“24 Erzincanspor olarak, Türkiye Kupası’nda 2. ve 3. Ligleri temsil eden tek takım olmaktan gurur duyuyoruz. Özellikle bu aşamaya gelmek bizim için büyük bir onur. Kalbimizde, dört büyüklerle eşleşmek gibi bir arzu vardı. Geçmişte Galatasaray ve Beşiktaş’ı şehrimizde ağırlamıştık. Şehir ve stadyum olarak buna kesinlikle hazırız. Umuyoruz ki bir sonraki turda büyük bir takımı şehrimizde ağırlama şansını elde ederiz ve bunu bir keyif olarak değerlendiririz.”

Ardından Besim Yalçın, 6-7-8 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek karşılaşmaların tek maç eleme usulüne göre oynanacağını belirterek, kulüplere başarılar diledi ve kura çekimine geçildi. Daha sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda kuralar çekildi

İşte son 16 tur eşleşmeleri:

  • EMS Yapı Sivasspor vs TÜMOSAN Konyaspor
  • RAMS Başakşehir vs Atakaş Hatayspor
  • Gençlerbirliği vs Trabzonspor
  • Bitexen Antalyaspor vs Beşiktaş
  • VavaCars Fatih Karagümrük vs Yılport Samsunspor
  • MKE Ankaragücü vs Anagold 24Erzincanspor
  • Galatasaray vs Teksüt Bandırmaspor
  • Gaziantep FK vs Fenerbahçe

Daha fazla bu tarzda içerik için web sitemize göz atabilirsiniz.