in

Tüm Zamanların Seyirci Rekoru Kıran 10 Yerli Film

Akıllarda yer edinmiş ve tüm zamanların seyirci rekoru kıran 10 yerli film neymiş gelin, hep birlikte inceleyelim! 

7. Koğuştaki Mucize

Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize, 1983’te sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında haksız yere hapse atılan Memo ve yedi yaşındaki kızı Ova’nın duygusal hikayesini anlatıyor. Memo’nun idam cezasına çarptırılmasının ardında yatan hikaye, adaletin gerçekleşebilmesi için bir mucizeye ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.

Ayla

10 Yerli Film
10 Yerli Film

Türkiye’nin Oscar adayı olan Ayla, Kore Savaşı’nda kimsesiz bir kız bulan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin ve ona Ayla adını verdiği küçük kızın dokunaklı hikayesini anlatıyor. 1950’de Kore’ye yardım gönderen Türkiye’nin tugayındaki Süleyman Astsubay, savaş meydanında öksüz kalan 5 yaşındaki Ayla’yı bulur. Astsubay, Ayla’ya 15 ay boyunca bakar. Ancak Türkiye’ye dönme vakti geldiğinde Kore yasalarını aşamaz. 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman’ın tekrar buluşmasıyla duygusal bir buluşma yaşanır.

Müslüm 

Müslüm Gürses’in hayatını beyaz perdeye taşıyan “Müslüm” filminin yönetmenliğini Ketche ve Can Ulkay üstleniyor. Hakan Günday’ın senaryosunu kaleme aldığı bu filmde, Müslüm Gürses’i Timuçin Esen canlandırırken eşi Muhterem Nur’a ise Zerrin Tekindor hayat veriyor.

Düğün Dernek

10 Yerli Film
10 Yerli Film

Sivaslı Tarık ve Letonyalı Nugesha’nın evlenme isteği üzerine kahkaha dolu bir hikayenin anlatıldığı bu film, imece usulü düğün peşinde koşan 4 arkadaşın komik hikayesine dönüşür! Ailelerin de işe karışmasıyla komik bir düğün hikayesi ortaya çıkar. 

Düğün Dernek 2

Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği ikinci film “Düğün Dernek 2: Sünnet”, seyirciyi bir an bile kahkahasız bırakmamaya kararlı. İşler iyice karışacak, acele düğün planlarına aşk bile karışacak ve o sünnet mutlaka gerçekleşecek! 

Recep İvedik 5

10 Yerli Film
10 Yerli Film

Şahan Gökbakar’ın yazıp başrolünde yer aldığı serinin beşinci bölümü, Recep İvedik’in maceralarına kararlılıkla devam ediyor. Şoför İsmet’in son görevini yerine getirmek üzere yola koyulan Recep, bu yolculuğunun kısa süreceğini düşünürken kendisini bir anda olimpiyatlarda yarışırken bulur. 

Recep İvedik 4

Fenomen haline gelen ve izlenme rekorları kıran serinin yeni bölümünde, kahramanımız bu kez Maldivler’de düzenlenen bir yarışmaya katılıyor. Recep İvedik, her gün top oynadığı arsanın bir inşaat firması tarafından satın alındığını ve yerine bir bina yapılacağını öğrendiğinde oldukça sinirlenir. Arsayı geri almak için para bulma çabalarına girişen Recep, televizyonda izlediği reklamda 500 bin lira ödüllü Issız Ada yarışmasını keşfeder. 

Aile Arasında

Gülse Birsel’in kaleme aldığı “Aile Arasında”, eşi tarafından terk edilen Fikret’in bir kız isteme töreninde baba rolüne bürünmesiyle gelişen komik olayları anlatıyor. Fikret ve Solmaz, tesadüfi karşılaşmanın ardından dost olurlar. Solmaz’ın kızı Zeynep, ailesine söylediği yalanlar sonucu Adanalı sevgilisinden evlenme teklifi alır. Solmaz, Fikret’ten kızının yanında saygın bir baba figürü olmasını isteyerek komik bir kız isteme serüveninin fitilini ateşler. 

Fetih 1453

“Fatih 1453,” II. Mehmed’in İstanbul’u fethetme hedefini konu alıyor. Sultan Mehmet, babasının ölümü sonrasında tahta geçer ve İstanbul’u fethetme kararı alır. Ancak Doğu Roma İmparatoru Konstantin ve diğer düşmanlarını alt etmek zorundadır. İstanbul’un kaderi bu mücadelede belirlenir.

Bergen 

Farah Zeynep Abdullah’ın çarpıcı performansıyla öne çıkan film, müziğin efsane isimlerinden biri olan Bergen’in hayatındaki dramatik olayları ve zorlu yaşam hikayesini izleyicilere dokunaklı bir şekilde sunuyor.

Daha fazla dizi ve film önerisi için web sitemizi takip etmeyi unutma!