in ,

Üniversitelilerin Kullandığı En Popüler Dijital Eğitim Platformları

Çağımızda bilgiye ulaşmanın ne kadar kolaylaştığını biliyoruz. Tek tuşla birçok bilgiye erişebiliyoruz. Dijital öğrenme platformları da bilgiye erişimimizi kolaylaştırıyor. Bunun beraberinde geçtiğimiz yıllarda bir çok online eğitim girişiminin hayata geçtiğini gördük. Bazıları Türkçe eğitim de vermeye başladı.

İşte özenle seçtiğimiz 15 dijital öğrenme platformu!

En İyi Dijital Eğitim Platformları

Dijital eğitim plafromları arasında birçok konuda eğitim veren yer mevcut. Artık yabancı dil öğrenmekten yazılım dili öğrenmeye, matematik problemleri çözmekten, psikoloji dersi almaya kadar farklı konuda dersleri internet üzerinden ücretsiz alabilmek artık mümkün hale geldi. Sizin için dijital çağda öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayan birçok platformu bir araya getirdik.

Udemy

Yazılım geliştirme, tasarım, fotoğrafçılık, işletme, BT ve yazılım, ofiste verimlilik, kişisel gelişim, müzik gibi birçok konuda Türkçe ve uygun fiyatlı birçok online eğitim veriyor. Üstelik uzman olduğunuz alanda eğitim de verebiliyorsunuz.

Coursera

Coursera ücretsiz ve online eğitimler vermektedir. Sertifika almak içinde bir miktar ücret ödemenizi istemektedir. Eğitimlerinin içerisinde sınavlar, ödevler ve projeler de bulunmaktadır.

Khan Academy

Khan Academy gönüllülük esaslı çalışıyor ve kar amacı gütmüyor. Matematik, fen bilimleri, ekonomi ve finans,  sanat ve sosyal bilimler, bilgisayar bilimi alanlarında eğitim veriyor. Her an her yerde takip edebileceğiniz ücretsiz ve Türkçe alt yazılı birçok online eğitim vermektedir.

Edx

Dünyanın her yerindeki öğrencilerine mühendislik, psikoloji, pazarlama ve daha fazla alanda online kurslar veriyor. Sadece Girişimcilik 101 dersi Türkçe olarak verilmektedir.

Codecamy

Codecademy ücretsiz bir şekilde sıfırdan kodlamayı öğreten bir online eğitim platformu. 5 aşamadan oluşan sistemli bir eğitim sunuyor.

MIT Opencourseware

MIT Üniversitesi online eğitim platformu kar amacı gütmeden tamamen bilgiyi yayma amacıyla ders içeriklerini ve ders notlarını paylaşıyor.

Google Dijital Atölye

106 dersten oluşan Google’ın hazırladığı bu platform ücretsiz olarak dijital pazarlama hakkında online eğitim veriyor. Üstelik sertifika imkanı da sunuyor.

ODTU Bilgeiş

İçerisinde 100 adet ücretsiz ve çeşitli online kurslar barındırıyor. Yine sertifika imkanı sunan bir site.

İstanbul İşletme Enstitüsü

Verdiği eğitimlerin yanında işletme ve kişisel gelişim üzerine yapılan araştırmaları ve makaleleri okuyabileceğiniz ve günlük bildirimleri alabileceğiniz bir imkan da sunuyor. Üstelik eğitimleri sertifikalı veriyor.

Edumoso

Psikoterapi alanında dünya çapındaki yaklaşımları takip etmek isteyen kişileri, eğitimde okul yöneticiliği yapmak isteyenleri, girişimcilik ve inovasyon alanlarında uzman isimlerle buluşturan bir site.

Future Learn

Ücretli ve ücretsiz seçenekler sunuyor. Dünyanın en iyi okulları, kuruluşları tarafından hazırlanan online kurslar ve eğitimler içeriyor.

Mixergy

İçeriğinde başarılı insanların röportajları, çeşitli dersler ve koleksiyonlar bulunmaktadır. Girişimciliğe ilginiz varsa siteye göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Harvard Online Learning

Harvard Üniversitesi’nin online testler ve sınavlarını bizimle paylaştığı sitedir. Pek çok kategoride zengin bir ders çeşitliliği sunuluyor.

Toptalent Business School Borusan Teknoloji Okulu

Toptalent, Borusan Holding ile birlikte hayata geçirilmiştir. Böylece 8 programa ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Katıldığınız eğitimleri ve quizleri tamamlayarak sertifika alabilirsiniz.

  • Yapay Zeka,
  • Proje Planlama ve Uygulamaları,
  • Makine Öğrenmesi,
  • Otomotiv Teknolojileri ve Mobilitenin Geleceği,
  • Yazılım, ,
  • Mühendislerin Çalışma Alanları,
  • Otomasyon Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Tahminleme

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning, esas olarak iş ve teknoloji ile ilgili alanlara odaklanan bir eğitim platformudur.

Skillshare

Skillshare; animasyon, çizim, grafik tasarım, girişimcilik, pazarlama, verimlilik gibi alanlarda eğitimler veriyor. Bunun yanında oyun tasarımı, mobil geliştirme, ürün yönetim ve yaşam tarzı kategorileri bulunan online eğitim platformudur.

Daha fazla bu tarzda içerik için sitemizi inceleyebilirsiniz.