in , ,

Warner Bros Discovery ve BluTV’nin Tamamını Satın Aldı!

Warner Bros-Discovery, 2015’te Aydın Doğan Yalçındağ önderliğinde kurulan BluTV’nin tüm hisselerini satın aldı. Warner Bros, HBO, Max, Discovery ve Eurosport’un çatı şirketi Warner Bros. Discovery, yerli dijital içerik platformu BluTV’yi resmen satın aldı. Hiç şüphesiz rekabet Kurulu, Blutv hisselerinin Warner Bros. tarafından devralınması işlemine onay verdi. Sonuçta dev satın alma, 3 yıllık iş ortaklığının peşinden geldi. İşte haberin detayları…

Warner Bros. Discovery (WBD)Türkiye’nin ilk yerli abonelikli video platformu BluTV’yi satın aldığını duyurdu. En nihayetinde Discovery Inc. BluTV’nin yüzde 35 hissedarı haline gelmişti. Görüldüğü gibi bu yatırımın gerçekleşmesiyle 3 yıllık kapsamlı bir iş ortaklığı başlamıştı. 

Warner Bros. anlaşmayı 6 Aralık’ta imzaladı!

Hatırlamak gerekirse geçtiğimiz yılın sonunda Warner Bros şirketi, Blutv’nin bir kısmını satın almıştı. Nihayetinde bu yıl Warner Bros. BluTV’nin tamamını satın almaya karar verdi. Hatta şirket anlaşmayı 6 Aralık’ta imzaladı.

BluTV’ye daha fazla yatırım yapma opsiyonunu da kapsayan iş ortaklığı, şirketin tamamının satın alınmasıyla sonuçlandı. BluTV, yayın hayatına 2016 yılında başlamıştı. Kuşkusuz BluTV 2016’dan beri 10 bin saatten fazla yerel ve uluslararası içeriği izleyicilerine sundu.

‘’Türkçe içeriğe erişimi genişletiyoruz’’

Warner Bros. Discovery Türkiye Genel Müdürü Jamie Cook konu ile ilgili konuştu: “Önümüzdeki yeni dönem için heyecanlıyız. Türkiye 20 yıldan uzun bir süredir bizim için önemli bir yatırım alanı ve BluTV’nin satın alınması ülkenin ilk yerli abonelikli video platformunu, portfolyomuza dahil ediyor. Birlikte, Türk izleyicilere en cazip izleme deneyimini sunuyor aynı zamanda Türkçe içeriğe erişimi küresel anlamda genişletiyoruz.”

”Warner Bros. Discovery markalarından biri olmaktan mutuyuz”

Son olarak BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz : “BluTV olarak 2021 yılında Discovery Inc. ile başlayan stratejik ortaklığımızın, bugün Warner Bros. Discovery markalarından biri olmamızla sonuçlanmasından çok mutluyuz. Türkiye’nin lider yerli abonelikli video platformu olarak, ilk günden beri istikrarlı yükselişimizin, bizi dünyanın en büyük medya şirketlerinden birinin parçası haline getirdiği için gururluyuz. Bundan sonraki süreçte bugüne kadar izleyicimize sunduğumuz en iyi yerel hikayeleri, dünyanın en iyi yabancı içerikleri ile harmanlayıp Türkiye’nin en güçlü dijital platform kütüphanesini oluşturacak ve en başarılı yerel hikayelerimizi dünya ile buluşturacağız” dedi.