in , ,

2023’te Netflix’e Damga Vuran 7 Yerli Yapım

2023 yılında Netflix’e damga vuran 7 yerli yapım oldu. Birçok ünlü ismi bir araya getiren Netflix Türk dizileriyle adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

Netflix’te hangi dizi izlenmeli diye düşünenler sürekli ilgi çekici Türk yapımlarıyla karşılaştı. Ayrıca bu yıl plaform, ilgi çekici hikayeleriyle birçok ödül de kazanan yapımları bir araya getirdi. Dolayısıyla biz de sizler için 2023 yılında en çok izlenen Netflix yapımlarını topladık.

İşte sizin için derlediğimiz,

İşte Netflix’e Damga Vuran 7 Yerli Yapım!

7. Şahmaran

Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’li Şahmaran, yılın en sevilen Netflix yapımları arasında yerini aldı. Netflix’e Damga Vuran 7 Yerli Yapım listesinde adını yedinci sıraya ekledi. Adını aşkın ve bilgeliğin sembolü olan Şahmaran efsanesinden alan dizi, fantastik Türk yapımı Netflix dizileri arasındaydı. Ayrıca Serenay Sarıkaya’nın fantastik bir kurgu ile seyirci karşısına çıkması da bu diziyle birlikte büyük beğeni topladı.

6. Yaratılan

Yaratılan, yılın sonlarına doğru herkesin izlediği yerli yapımlar arasındaydı. “Netflix’te ne izlenir?” sorsunu soran insanların adeta cevabı gibi bir zamanda geldi. Dizide Osmanlı Dönemi’nde ele alnınan ölüm ve ahiret kavramlarına yer alıyordu. Genç ve iadealleri olan tıp öğrencisi Ziya’nın çözülemeyen gündelik sorunları bulma arzusu konu alınıyor. Yerli Frankeinstein’ımız da denilen dizi, bu senenin en sevilenleri arasında yerini aldı.

5. Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?

Netflix’in yerli filmlerinden biri olan Biz Kimden Kaçıyorduk Anne de dikkat çeken bir diğer yapım. Film, gizemli genç bir anne ile kızının hayatına odaklanan bir biyografi olarak karşımıza çıktı. Karşılarına sürekli çıkan geçmişten kurtulmaya çalışan ikilinin hayatı 2023’ün oldukça ilgi çeken yapımları arasındaydı.

4. Kuş Uçuşu

2. sezonu 14 Aralık’ta yayınlanacak Kuş Uçuşu hayatımıza 2022 yılında girdi ama etkileri bu yıl da devam etti. Dizide hırslı bir stajyeri canlandıran Miray Daner’in Birce Akalay ile olan sahneleri oldukça beğeni topladı. Bu da dizinin yeni sezonunu merakla beklememizi sağladı.

3. Terzi

Salih Bademci’ye Altın Kelebek kazandıran Terzi, 2023 yılının en sevilenleri arasındaydı. Çağatay Ulusoy, Salih Bademci ve Şifanur Gül’ün yanı sıra Olgun Şimşek’in performansı da oldukça ilgi çekti. Böylelikle Terzi Netflix içerisinde her sezonu aksiyon dolu bir drama yapımı olarak ilgi çeken Türk dizileri arasında yer aldı.

2. Ketenpere

“Vefa abiiii” sesini herkes kulaklarında duyduysa elbette Netflix’in 2023’te en sevilen yapımlarını sayarken Ketenpere’siz bir liste yapamazdık. Şafak Sezer’in oynadığı Ketenpere, 2023 yılında en çok izlenen Netflix yapımları arasında yer aldı.

1. Kulüp

Kulüp Netflix’e Damga Vuran 7 Yerli Yapım listesinde aldığı birçok ödül ile adından söz ettiren ve hepimizin kalbini çelen bir yapım. Selim Songür’ün yıldızı olduğu Kulüp’te olaylar her zaman sıcacıktı. Yeni sezonda olayların Rana üzerinden ilerlemesiyle aslında “aile olmadan bir aile birliği kurmayı” hepimize öğretti. Bundan dolayı ilgi çekici hikayesi sayesinde Netflix’in bu yıl da en popüler yapımları arasında yerini aldı.

Yazar Elif Toy