in

Dünyada En Çok Tercih Edilen Sağlık Turizmi Destinasyonları

Sağlık turizmi, döviz girdisi açısından önemli bir ayrıntıdır. Bunun farkında olan ülkelerde, sağlık alanında en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yerini almak ve korumak üzere çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nın da bu doğrultuda teşvikleri bulunuyor. Bu teşvikler hem diğer ülkelerden gelen misafirlerin daha kaliteli bir hizmet almasını, hem de ülkemizdeki yatırımcıların turistlere daha iyi bir hizmet sunmasına fırsat sağlıyor.

Sağlık turizmi çalışmaları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığının yürüttüğü, engelsiz sağlık turizmi yeni hayatlar projesi de mevcut.

Sağlık Turizminde Türkiye’nin Yeri

Sağlık turizmi destinasyonlarına genel bir bakış attığımızda, en çok tercih edilen ülkeler listesi içerisinde Türkiye’nin de yer alıyor. Türkiye’nin en çok tercih edilenler arasında yerini almasında bu konuda yapılan çalışmalar önem taşıyor. Ticaret bakanlığı ve turizm bakanlığının katkılarının yanı sıra birçok katkı sağlayan kurum ve oluşumlar da mevcuttur. Sağlık turizmin daha da yaygınlaşması ve sürdürülebilirliği üzerine yürütülen çalışmalar, sektörde başarılı bir şekilde oluşum sağlanmasına da katkı sağlamaktadır.

Türkiye’nin gerek coğrafi konumu gerekse doğal kaynaklarının da zenginliği, sağlık turizminde uluslar arası başarılarının yaygınlaşmasını kolaylaştırıyor. Fakat bu başarısının gerçek başarısı olmadığı da acı bir durumdur. Türkiye elindeki doğal kıymetleri daha verimli şekilde kullanabilir ise 1. sırada her zaman yerini alacak ve koruyacaktır. Belki de mevcut değerlerini koruması ile de bu başarıyı yakalayabilirdi. Bu konuda önemli örnek ise Heybeliada Sanatoryumu’dur.

Sağlık Turizminde Popüler Ülkeler

Bireylerin sağlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla gerçekleştirmiş olduğu seyahatleri arasında birçok ülke yer alıyor. Bu ülkeler arasında en çok tercih edilen ülkeler sıralaması şu şekildedir:

  1. Tayland
  2. Macaristan
  3. Hindistan
  4. Singapur
  5. Malezya
  6. Filipinler
  7. ABD
  8. Kosta Rica
  9. Brezilya
  10. Meksika
  11. Güney Kore
  12. Kolombiya
  13. Belçika
  14. Türkiye

60 yıldır hizmet veren frost & Sulivan kuruluşun listesinde ilk sırayı Tayland alıyor. Türkiye de listede yerini, 14. sırada almakta. Peki, Tayland listedeki liderliğinin başarısını neye borçlu olabilir? Medikal turizmde

Birinci ülke konumunda bulunan Tayland, başarısını 1970lerde gerçekleştirdiği öncü çalışmaları ile yakaladığını belirtebiliriz. Bu sayede de geçmişten günümüze sürdürülebilir olan çalışmaları, listede birinci olmasını sağlamıştır. Kurmuş oldukları Bumrungrad Hastanesi, 2000’li yıllarda sağlık turizminde tercih edilen ülkeler arasında yerini korumasında büyük katkı sağlamıştır.

Günümüze kadar sürdürülebilirliğinin sağlanabilir konumda olması, Tayland’ın başarısının asıl etkeninin ise resmi prosedürlerin azaltılıp yatırım yapmak isteyenlere kolaylık vermesi olduğunu belirtebiliriz.

Sağlık alanında daha fazla içerik için linke tıklayabilirsiniz.