in

Okullar Açılmadan İzleyebileceğiniz Eğitim Konulu 7 Film

Eğitim Konulu 7 Film
Eğitim Konulu 7 Film

Eğitimin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle okullar da tatile girmişken izleyebileceğiniz eğitim konulu filmleri derledik. Bazı filmler eğitim sistemini sorgulatırken bazıları hayat ile ilgili ders veriyor. Seçtiğimiz filmlerin eğitime karşı bakış açınızı değiştireceğini düşünüyoruz. Gelin şimdi Eğitim Konulu 7 Film neymiş göz atalım.

Eğitim Konulu 7 Film Önerisi

1) 3 Idiots (2009) Imdb: 8.4

Eğitim Konulu 7 Film
Eğitim Konulu 7 Film

Film Hindistan’ın mühendislik alanındaki en iyi okulunda giden Rancho, Farhan ve Raju adlı üç arkadaşın hikayesini anlatıyor. Bu üçlü ve profesörleri arasında yaşananlar, dostluk kavramını vurguluyor. Ayrıca film eğitim sistemini sert ve eğlenceli bir şekilde eleştiriyor. 

2) Good Will Hunting (1997) Imdb: 8.3

Will Hunting yüksek bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk geliyor. Will çözülmesi imkansız olan problemi çözmesiyle profesör tarafından keşfediliyor. Ancak Will bir kavga sebebiyle hapse giriyor.

3) Dead Poets Society (1989) Imdb: 8.1

Eğitim Konulu 7 Film
Eğitim Konulu 7 Film

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve saygınlığı yüksek ancak geri kafalılığın olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar tavırları okulu bunaltıcı bir yere dönüştürüyor. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in atanmasıyla işler değişiyor. Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını söylemesiyle okulun tavrına zıt bir profil çiziyor.

4) Remember the Titans (2000) Imdb: 7.8

1970’lerin Virgina’sında ırkçılık hakimdir. Irkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı o sırada bir koç arıyor. Siyahi olan Herman Boone’un takımın başına gelmesiyle işler değişiyor.

5) Detachment (2011) Imdb: 7.7

Eğitim Konulu 7 Film

Henry Barthes, öğrencileriyle ilişkiler kurabilen yetenekli bir eğitimcidir. Fakat geçici öğretmenlik yapıyor. Görevlendirildiği son devlet okulunda ise öğrencilerin hatta öğretmenlerin de içlerine kapanık olduğunu, karamsar tavırlar sergilediğini fark ediyor. 

6) The Class (Entre les murs) (2008) Imdb: 7.5

François ve öğretmen arkadaşları belalı bir semtteki lisede yeni yıla hazırlanıyor. Ne yazık ki ergenlik çağındaki gençlerin davranışları, düşük maaş alan öğretmenlerin şevkini kırıyor. Öğrenciler François’i adeta test ediyor. François ise saygı ve çalışkanlık üzerine kurulu bir atmosfer oluşturmaya çabalıyor. Ne kibirli ne de sert ama açık sözlülüğüyle öğrencileri şaşırtıyor. 

7) Lean on Me (1989) Imdb: 7.4

New Jersey’de bir lise, şiddet, uyuşturucu ve umutsuzluk içinde debeleniyor. Lisenin durumu o kadar kötü ki olay belediye başkanına kadar gidiyor. Çözüm olarak geleneklere kafa tutan ve biraz da sorunlu bir öğretmen olan Joe Clark görevlendiriliyor. Clark, Müdür olarak görevlendirildiği liseyi adam etmek için kendi yöntemlerini kullanıyor. 

Son olarak daha fazla dizi/film haberi için sitemize göz atın!