in , ,

Hafta Sonu Ne İzlesem Diye Düşünenlere 9 Öneri

Siz de bu hafta sonu ne izlesem diyor musunuz? Hangi filmi seçeceğinize karar veremiyor musunuz? O halde doğru yerdesiniz. Bu 9 öneriyi özellikle farklı kategorilerden ve yüksek puanlı filmlerden seçmeye çalıştık. Çoğu farklı ve kafa karıştırıcı filmlerden oluşan listemiz kesinlikle tavsiyemizdir. İşte sizler için özenle hazırladığımız liste…

1) Past Lives (2023) IMDB: 7.9

Past Lives yolları ayrılan iki çocukluk arkadaşını anlatıyor. Ayrı geçen yirmi yılın ardından kader onları New York’ta bir araya getiriyor. Birlikte geçirdikleri bir hafta boyunca geçmişleriyle yüzleşiyorlar. Hafta sonu ne izlesem diye düşünenler için dram ve romantik türündeki bu film şüphesiz 2023’ün en iyi romantik filmlerinden!

2) Moon (2009) IMDB: 7.8

Astronot Sam Bell Ay’a gitmek için üç senelik bir kontrat imzalıyor. Sözleşmede Helium-3’ü keşfetmek üzere Ay’a gönderilmesi yer alıyor. Uydu bağlantısının kopmasıyla Sam’i zor zamanlar bekliyor. Tabi ki sanssızlıklar Sam’in peşini bırakmıyor ve Sam nasıl Ay’a gittiğini bile unutuyor. Dram, gizem, bilim kurgu içeren Moon hafta sonu ne izlesem diyenlere muhakkak tavsiyemizdir.

3) As Good as It Gets (1997) IMDB: 7.7

Obsesif kompulsif ve başarılı bir yazar olan Melvin Udall sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapatıyor. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’un saldırıya uğramasıyla Melvin’in hayatı bir anda değişiyor. Dram, komedi ve romantik türdeki bu film aynı zamanda Oscar almış.

4) The Aviator (2004) IMDB: 7.5

Havacılık ve sinema alanında parlayan Howard Huges ikinci Dünya Savaşında bile uçaklarını savaş uçaklarına uyarlayarak kariyerini yukarılara çıkarıyor. Biyografi ve dramın bolca yer aldığı filme bir şans vermelisiniz.

5) Baby Driver (2017) IMDB: 7.5

Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncularına  sürücülük hizmeti veriyor. Baby Driver bir gün bir suç lideri için çalışmak zorunda kalıyor. Ancak işler ters gidiyor ve peşine düşenlerden kaçmak zorunda kalıyor. Dram, aksiyon, suç içeren bu filme bir göz atabilirsiniz.

6) The Nice Guys (2016) IMDB: 7.4

Kısaca özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya geliyor. Birlikte, ünlü bir pornstarın cinayetine dair bir şeyler bilen kayıp kızı bulmaları gerekiyor. Aksiyon, komedi içeren film izlenmesi gerekenlerden.

7) Frequently Asked Questions About Time Travel (2009) IMDB: 7.0

Hafta sonu ne izlesem sorunuzun cevabı bir komedi ise bu film tam sizlik! Komedi ve bilim kurgu türündeki film üç erkeğin komik öyküsünü anlatıyor. Üçlü, İngiliz barında yer alan zaman yolculuğu makinesini kullanmaya kalkınca başları olmadık belalara giriyor. Devamında geleceğe gittiklerinde onları bir sürpriz bekliyor.

8) Enemy (2013) IMDB: 6.9

Üniversitede ders veren Adam monotonlaşmış bir hayat yaşıyor. Gelgelelim bir gün bir film izliyor ve o filmde kendisine çok benzeyen birisini görerek, bu oyuncunun peşine düşüyor. Dram, gizem, gerilim barındıran film ilginç bir tercih olabilir.

9) Speak No Evil (2022) IMDB: 6.6

Biri Hollandalı, diğeri Danimarkalı olan iki aile tatilde tanışıp arkadaş oluyor. Sonrasında Hollandalı aile, Danimarkalıları kırsal kesimdeki evlerine davet ediyor. Başlarda her şey yolunda olsa da işler garipleşiyor. Dram, korku, gerilim içeren filmin daha yüksek puanı hak ettiğini düşünüyoruz. Hafta sonu ne izlesem diyorsanız bu filme mutlaka söz atın.

Daha fazla bu tarzda içerik için sitemize göz atın!