in ,

Ek Gıdaya Geçiş Sürecinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ek gıdaya geçiş süreci siz ebeveynler için stresli bir süreç olabilir. Ancak endişe etmeyin! Çünkü ek gıdaya geçiş sürecini tavsiyelerimiz sayesinde hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bebekler doğdukları ilk günden bugüne beslenirler ancak bu durum zaman ilerledikçe değişkenlik gösterir. Artık bebeklerin farklı yiyecekler tüketmesi gerekir ve buna da kısaca ‘ek gıdaya geçiş’ dönemi denir. Bu aşama elbette bir günde olmaz yani bir gün içerisinde bebeğinizi ek gıdaya geçiremezsiniz. Ancak zaman içerisinde düzenli ve çeşitli besinler ile ek gıdaya geçiş sürecini pozitif olarak yürütebilirsiniz. Ek gıda ürünleri de sizlere bu süreçte kolaylık sağlayacaktır. Ek gıda kapsamına giren ürünleri de farklı bir içeriğimizde daha iyi inceleyebilirsiniz.

Bebeklerde Ek Gıdaya Ne Zaman Başlamalısınız?

Ek gıdaya geçiş sürecinin en merak ettiğiniz konusu de elbette bu sürecin ne zaman başlayacağıdır. Ek gıdaya geçiş için en sık belirtilen dönem 6 aydır. Bu süre genellikle her bebek için benzerdir. Sağlıklı ve normal seyirde ilerleyen her bebek 6.ay itibari ile ek gıdaya geçebilir. Bebeğinizin ek gıdaya geçişi için doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Doktorunuz ile görüşerek de bu sürecin onayını alabilirsiniz. Ek gıdaya başlangıç aşaması adım adım gerçekleşir. Yani bebeğinizin öncesinde tükettiği gıdayı hemen bırakmamanız en doğrusu olacaktır.

Ek Gıda Sürecine Geçerken Uygulanması Gereken Adımlar

6 aylık bebek ek gıda ile taşınmaya uygun bir zamandadır. Ancak doğru adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımlar ise şunlardır:

  • Ek gıdaya geçmeden önce evde birtakım materyalleri bulundurmanız gerekir. Bunlar arasında süzgeç, rende, buharda pişirme malzemeleri, mama sandalyesi, önlük gibi ürünler yer almaktadır.
  • Ek gıdalar çok sıcak ya da çok soğuk verilmemelidir. Bu durumda bebek yiyeceği yiyemeyebilir ve o yemekten uzaklaşmasına sebep olabilir.
  • Ek gıdaya geçiş sürecini ve mama sandalyesini bebeğiniz için eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bunun için uygun oyuncaklar, eğlenceli tabaklar ve çatallar alabilirsiniz.
  • Ek gıdaya geçiş birkaç gün için 3 kaşığı geçmeyecek bir seviyede olurken, sonraki süreçlerde günden güne birkaç kaşık arttırarak desteklemeniz mümkündür. Bebeğinizin ek gıdaya geçiş süreci ve daha merak ettiğiniz her konuda içerikleri web sitemizde bulabilirsiniz.